НАЧАЛО Регулации

Ето защо Етериум ETF трудно може да привлече по-старото поколение инвеститори

27.05.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Етериум ETF трудно може да привлече по-старото поколение инвеститори

Предизвикателството да се намери убедителна и ясна асансьорна площадка за Етериум е предмет на обсъждане за крипто аналитиците, особено след одобрението на осем спот ETF за Етериум от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

За разлика от Биткойн, който лесно се рекламира, Етериум не разполага с подобен прост слоган, с който да привлече поколението на бейбибумърите.

Джеймс Чек, водещ анализатор в Glassnode, подчерта този проблем в публикация от 24 май, като заяви:

„При Етериум все още няма асансьор, въпреки дългогодишните опити“. ETF анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас повтори това мнение, подчертавайки трудността да се прормени целта на ETH в лесно разбираема звукова хапка, която да намери отклик сред по-възрастните инвеститори, особено тези във възрастовия диапазон 60-80 години.

Простото и ефективно представяне на Биткойн като „дигитално злато“ е утвърдено, което улеснява инвестиционните мениджъри да съобщават стойността му на своите клиенти. По-сложната функционалност и по-широките случаи на използване на

Етериум обаче затрудняват обобщаването му с една-единствена, запомняща се фраза. Мат Хоуган, главен инвестиционен директор в Bitwise, предположи в подкаст на Bankless, че новите участници често бъркат Bitcoin и Ethereum като просто различни валути. Той препоръча да ги сравним с различни софтуерни компании, като Salesforce и Microsoft, за да илюстрираме как всеки блокчейн е оптимизиран за различни цели.

Други представители на индустрията предложиха различни аналогии, за да уловят същността на Етериум. Адам Кокран, партньор във фирмата за рисков капитал „Cinneamhain“, описвайки ETH като „дигитален петрол“, като обясни, че той захранва децентрализирани протоколи и е едновременно продуктивен и носи доходност.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Несигурност на крипто пазарите след изборите за Европейския парламент

В резултат на някои политически и макроикономически промени нивото на непредсказуемост на крипто пазара се повишава. По-специално, нагласите на инвеститорите бяха повлияни от резултатите от европейските парламентарни избори, като по този начин се усложни пазарният ред.

11.06.2024 10:00 3 мин. четене

Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

Според JPMorgan крипто регламентите в САЩ се развиват в посока, която се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC), на участието на местните банки в криптовалутите и на несъответстващите на изискванията стабилни монети.

07.06.2024 12:40 1 мин. четене

Съд в САЩ реши, че SEC е „превишила“ правомощията си по отношение на оповестяването на таксите за хедж фондовете

Със значителен неуспех за надзора на SEC върху сектора на хедж фондовете, апелативен съд на САЩ отмени правило, с което се изисква по-голяма прозрачност по отношение на таксите и разходите на хедж фондовете и дружествата за дялово участие.

06.06.2024 23:00 2 мин. четене

Meta получи множество жалби за използване на личните данни на потребителите на AI без разрешение

На 5 юни Meta Platforms получи 11 жалби във връзка с предложени промени в начина, по който използва лични данни за обучение на моделите си за изкуствен интелект (AI), без да получава съгласие, което може да наруши разпоредбите на Европейския съюз за защита на личните данни.

06.06.2024 22:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.