НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Етериум може да задмине Биткойн по пазарна капитализация

18.07.2021 12:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Етериум може да задмине Биткойн по пазарна капитализация

Популярният търговец на криптовалути и водещ на Coin Bureau очертава защо смята, че Етериум (ETH) има шанс да достигне по-голяма пазарна капитализация от Биткойн (BTC).

В ново видео псевдонимният анализатор, известен като “Guy“, каза на своите 1.17 милиона абонати, че пространството за децентрализирано финансиране (DeFi) има потенциала да привлече “цяло стадо” инвеститори, търсещи доходност, която е по-добра от традиционните финансови инструменти.

Като се има предвид, че DeFi до голяма степен зависи от Етериум, анализаторът смята, че възможният скок в приемането на децентрализирани финансови протоколи може да превърне ETH в най-голямата криптовалута на пазара. Той добави, че потенциалният катализатор е поевтиняването на платформите за смарт договори чрез очакваните актуализации.

След като тези актуализации преминат, търсенето на тези криптовалути, базирани на смарт договори, ще се изстреля поради една причина: DeFi. Доходността, която можете да намерите дори при най-обикновените DeFi протоколи, е много по-висока от всичко, което всяка централизирана финансова институиция може да ви предложи в момента. Инвеститорите, големи и малки, усещат натиска от ниските лихвени проценти и високата инфлация, които в основата си правят всяка доходност под 5-7% [безсмислена]. Ето защо институционалните инвеститори [се насочват към] DeFi …

Докато Биткойн все още се възстановява от срива на хеширащата мощност, Етериум е сравнително незасегнат и неговата децентрализирана финансова екосистема също остава стабилна. Сигурен съм, че институциите също харесват, че имат глас в Етериум 2.0, като стейкват ETH – което е нещо, предлагащо се в банка в Швейцария.

ПРОЧЕТИ ОЩЕЕтериум китове преместиха 800,000 ETH

Прочутият крипто инфлуенсър казва, че Етериум има голям шанс да изпревари Биткойн и също така назовава един катализатор, който може да доведе до това.

Поради тези и други фактори, като общото приемане от потребителите, мисля, че е много възможно да видим Етериум да задмине Биткойн по пазарна капитализация, когато се появи следващият бичи пазар. Това по същество е гарантирано, ако Етериум види [борсов фонд] преди Биткойн и изглежда, че това може да се случи.

Към момента на публикуване, множество борсово търгувани фондове (ETF) на Етериум са подадени за регистрация в Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), но нито един не е публично одобрен. Водещият на Coin Bureau твърди, че има шанс някой от тях вече да е одобрен, въпреки че не е направено такова съобщение.

Сега, може би това е само фриволно мислене, но що се отнася до мен, това не е въпрос на ‘ако’, а на ‘кога’.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Solana може да се изстреля с 600%, твърди експерт

Стремителният възход на Solana (SOL) в сферата на криптовалутите предизвика значително внимание, което бе подпомогнато от интригуващата прогноза за достигане на $600.

12.04.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase добави фючърси с меме криптовалутата PEPE

Coinbase International, глобалното подразделение на известната борса за криптовалути, въведе безсрочни фючърси за Pepe (PEPE).

12.04.2024 16:00 1 мин. четене

Кандидат за кмет на Лондон иска да създаде криптовалута

Кандидат кмет сподели предложение, което се фокусира върху интегрирането на криптовалутата в ежедневието на лондончани.

12.04.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.