НАЧАЛО Финтех

Ето защо DeFi и децентрализираните борси могат да се развият още повече

ОКТ. 18, 2020 13:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо DeFi и децентрализираните борси могат да се развият още повече

Децентрализираното финансиране (DeFi) отбелязва параболичен растеж от началото на 2020 г., като общата стойност, заключена в тези договори, почти изцяло базирани на Eтериум.

От решаващо значение за този растеж са децентрализираните борси (dex). През 2017 и 2018 г. мнозина смятаха, че тези приложения са тромави, тъй като таксите за транзакции са високи, а потребителското изживяване е много бавно и объркващо.

Но с въвеждането на Uniswap и други децентрализирани борси нещата започнаха да се променят. В много моменти през изминалото лято обемът и ликвидността на децентрализираните борси надминаха тези на най-големите борси като Coinbase.

Този растеж все още може да не е приключил. Най-добрите анализатори в пространството смятат, че децентрализираните борси на Етериум ще отбележат още по-голям ръст през следващите седмици и години. Това трябва да доведе до рали в цялото DeFi и вероятно самия ETH, който ще се възползва от този прилив на интерес към транзакции по децентрализиран начин.

Децентрализираните борси ще нараснат още повече, твърдят анализатори


Анализаторът на криптоактиви Сияо Уанг смята, че две основни тенденции ще насочат децентрализираните борси към 'свръхдвижение' през следващите месеци.

Първото и най-важно - решенията за мащабиране от 2-ри и 1-ви слой започват да се предлагат онлайн след месеци и години на разработка. Очаква се Optimism да пусне Optimistic Ethereum, което ще позволи на DeFi транзакциите да се извършват на по-частен, по-евтин и способен втори слой.

Други фирми като Starkware и Matter Labs също работят по обещаващи решения за мащабиране, които трябва да доведат до по-добро потребителско изживяване.

Втората причина, поради която dex-овете може да продължават да се развиват, е, че наскоро имаше редица проблеми с централизираните борси. Bithumb беше хакнат. KuCoin беше хакнат. Съвсем наскоро BitMEX беше обвинен от американската CFTC в пране на пари, докато OKEx внезапно спря тегленията, тъй като притежателят на частния ключ на организацията излезе офлайн.

"Трудно е да се надцени значението на 1) идването на Етериум L2 и мащабируеми L1, и 2) Какво се случи с Kucoin / Bitmex / Okex през последните 2 седмици. Времето не може да бъде по-добро за децентрализираните фючърсни / суап борси най-накрая да излетят през 2021 г. "


Uniswap може да поеме водеща роля в тази нова ера на децентрализирани борси с въвеждането на третата итерация на протокола, "v3“.

Както бе съобщено по-рано, екипът зад протокола се очаква да пусне обновена борса, която трябва значително да подобри потребителското изживяване.

Фирмата наскоро обяви, че е е събрала 11 милиона долара от кръг от серия А през август, който беше воден от "Andreessen Horowitz с допълнителни инвестиции от USV, Paradigm, Version One, Variant, Parafi Capital, SV Angel и A.Capital,“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 96% от DeFi транзакциите се случват на Етериум
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ОКТ. 18, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Първата дигитална валута на централна банка вече е факт

Според публикация от 20-ти октомври във Facebook от Project Sand Dollar, дигиталната валута на централната банка (CBDC) става достъпна за всички 393,000 жители на Бахамските острови към около 22:00 ч....
ОКТ. 21, 2020 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Японската компания Line разработва CBDC платформа

Източници, запознати с въпроса, съобщават на Chosun Ilbo, че Line има за цел да подпомогне развитието на така наречената "персонализирана дигитална валута на централната банка“.Компанията за съобщения...
ОКТ. 20, 2020 18:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alpaca събира $10 милиона за услугата си за търговия с акции

Новото капиталово събитие беше водено от Portag3 и включваше предишните инвеститори Social Leverage, Spark Capital, Fathom Capital и Abstract Ventures.Alpaca е компания, която наскоро се появи в сфера...
ОКТ. 20, 2020 13:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лотарията за дигитален юан в Китай се оказа успешна

Към 18-ти октомври общо 47,573 от 50,000 победители в лотарията в Китай са получили своите награди, официално обявиха властите в Шънджън в неделя.Според съобщението, победителите са извършили общо 62,...
ОКТ. 19, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света