НАЧАЛО Биткойн

Ето защо цената на Биткойн може да е достигнала дъното

02.05.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо цената на Биткойн може да е достигнала дъното

Между 30 април и 1 май Биткойн преживя значителен срив, като отбеляза 11.5% спад до $56,522. Този срив доведе до ликвидиране на лонг позиции с ливъридж на обща стойност $172 милиона.

Изненадващо, въпреки че преди срива отвореният интерес към фючърсите на стойност $57,753 възлизаше на $28.9 милиарда, очевидно е, че пазарът не беше хванат напълно неподготвен.

Един от факторите, допринасящи за настоящата несигурност, е очакваното публикуване на протоколите на ФЕД. Много инвеститори възприемат предпазлив подход и изчакват, докато председателят на Федералния резерв Джером Пауъл приключи речта си след неотдавнашното двудневно заседание на паричния съвет.

Макар че очакванията са Фед да запази лихвените проценти на ниво от 5.25%, продължават да съществуват съмнения относно способността на Министерството на финансите на САЩ да финансира държавния бюджет на фона на дефицит от $1.07 трилиона за първата половина на 2024 г.

Въпреки тези предизвикателства има показатели, които сигнализират, че низходящата тенденция на Биткойн може би наближава своето дъно.

Един такъв знак е устойчивостта на Биткойн миньорите, които показаха нежелание да продават въпреки значителния спад на индекса за хеширащата мощност и намаляването на наградите за добив, породено от халвинга.

Освен това търсенето на стабилни монети в Китай, особено на USDC, показва положителни нагласи към криптовалутите, което потенциално укрепва перспективите пред Биткойн.

Въпреки това несигурността остава, особено като се имат предвид значителните нетни изходящи потоци от регистрираните в САЩ спот борсово търгувани фондове през последните дни, възлизащи на общо $635 милиона. Това подчертава значението на инвестиционните потоци за определяне на траекторията на Биткойн, като няма гаранция, че нивото на подкрепа от $56,500 ще се задържи.

Към момента на писане на статията (2 май) Биткойн се търгува за около $57,700, което отразява 2% ръст за последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.