НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Биткойн (BTC) спадна – Glassnode

декември 8, 2021 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Биткойн (BTC) спадна – Glassnode

Фирмата за крипто анализи Glassnode разглежда данните във веригата на Биткойн и предполага, че един основен катализатор е предизвикал скорошната рязка корекция на цената.

Glassnode сподели на своите 408,000 последователи в Twitter, че премахването на излишния ливъридж от пазара на деривати на Биткойн е вероятният двигател на срива на BTC до около $43,000.

“Пазарите на Биткойн фючърси претърпяха значително намаляване на задлъжнялостта, като вчера бяха затворени над $5.4 милиарда отворен интерес.

Общият отворен лихвен процент на фючърсите намаля от $22 милиарда на $16.6 милиарда за един ден, спад от 24.5%.”

Image


Фирмата също така разглежда кои субекти в Биткойн мрежата са поели по-голямата част от удара, когато BTC се срина. 

Не Пропускай: 3 вълнуващи проекта за метавселена, според Coin Bureau

Според данните на Glassnode, монети, принадлежащи на дългосрочни притежатели, остават относително непроменени по време на корекцията, което предполага, че инвеститорите, които са влезли на пазара наскоро, са тези, на които са нанесени най-много щети.

“Въпросът е коя група от притежатели на Биткойн реализира тези загуби?

Ако погледнем дългосрочното предлагане на притежателите, всъщност можем да видим, че общите им притежания са непроменени през последната седмица. Това означава, че е по-вероятно да са били скорошни купувачи…


Показателят за краткосрочни притежатели (STH) SOPR (коефициент на изходна печалба), от друга страна, показва много значителни загуби, реализирани от тази кохорта. Разходите от STH бяха най-малко печелившите от най-ниските стойности от $29,000 през юли.”

Image


Фирмата казва, че каскадата от ликвидации на 4-ти декември е едно от най-големите събития на капитулация в историята на Биткойн.

“Притежателите на Биткойн реализираха третата по големина капитулация във веригата в историята през уикенда, с реализирани загуби от над $2.18 милиарда.

Това се сравнява с:
– $1.38 милиарда през март 2020 г
– $2.65 милиарда през май
– $3.45 милиарда през юни.”

Към момента на писане, Биткойн се търгува около $50,200, което е спад от над 26% от най-високото си ниво за всички времена около $69,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене