НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето защо този анализатор все още очаква възход при Биткойн

ДЕК. 5, 2021 13:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо този анализатор все още очаква възход при Биткойн

Цената на Биткойн се понижи този уикенд.

Криптовалутата е загубила над $9,000, като е паднала с около 7% през последните 24 часа, за да се търгува около $49,000 към момента.


Внезапната корекция надолу също доведе до повече от $1.05 милиарда ликвидации на Биткойн фючърси на пазара. В целия крипто пазар за последните 24 часа бяха изтрити невероятните $300 милиарда, като около 83% от тази цифра представляват ликвидации на дълги позиции според данни от Coinglass.


Въпреки това много участници на пазара остават с очакване на положителни ценови действия. Сред тези, които са оптимистично настроени, е псевдонимният създател на модела S2F, PlanB.


Спадът в цената на Биткойн се приписва като припадък в резултат на две важни скорошни събития. От една страна, пазарът е в страх и съмнение поради новооткрития вариант на COVID-19, Omicron, според няколко анализатори. Освен това се отбелязва в неотдавнашното съобщение на Федералната резервна банка на САЩ, че планират да започнат намаляване на облигациите, което допринася за корекцията на крипто пазара.


FED обяви миналия месец, че ще намали своите покупки на облигации от $120 милиарда на месец с $15 милиарда на месец. Намалението е насочено към спадане на въздействието от печатането на пари, което се наложи от началото на COVID-19 миналата година.


Не Пропускай: Binance Coin добавя значителна актуализация

Въпреки това и факта, че пазарът е на червено в момента, PlanB твърди, че Биткойн изглежда силен по няколко причини.


Първо, холандският анализатор отбелязва, че индексът на относителната сила (RSI) на BTC, който е технически индикатор, измерващ големината на ценовите промени за оценка на условията на свръхкупуване или свръхпродаденост на пазара, е на 68. Това е показателно, че пазара на Биткойн все още има много място за растеж, преди да удари региона на свръхкупуване.


PlanB също така се позовава на пазарната тенденция от 2017 г., за да подкрепи неговия възходящ разказ. Той посочва, че въпреки че цените се коригираха надолу повече от 4 пъти по време на бичия пазар през 2017 г. със спадове, които варираха между 29% и 38%, пазарът все пак достигна $20,000 като беше на по-малко от $1,000 в началото на годината.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света