НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ето защо Cardano достигна 3-седмичен максимум

ЯНУ. 19, 2022 10:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо Cardano достигна 3-седмичен максимум

Платформата за интелигентни договори Cardano (ADA) нарасна значително вчера, тъй като повече проекти започват да работят в мрежата.

Цената на ADA, родната криптовалута на блокчейна Cardano, се покачи до дневен връх от $1.63 в понеделник, най-високата си стойност от 27-ми декември, според данни от CoinMarketCap.


Оттогава токенът леко се отдръпна, като към момента се търгува на $1.37.


С пазарна капитализация от малко над $45 милиарда, Cardano в момента е петата най-голяма мрежа в индустрията.


Ценовото действие следва вълна от активност около блокчейна, включително стартирането на Pavia, първият по рода си проект за метавселена в екосистемата на Cardano.


Метавселената се стреми да обедини виртуални, разширени и физически реалности в единна среда, предлагаща широк спектър от функции като игри, социални преживявания, търговия с незаменими токени (NFT) и много други.


Pavia, както е посочено в официалното съобщение, идва след подобни, бързо развиващи се проекти, базирани на Етериум, като Decentraland и Sandbox Game.Cardano удвоява мащабируемостта си


В събота SundaeSwap, базирана на Cardano децентрализирана борса (DEX), обяви, че нейното стартиране на основната мрежа е насрочено за 20-ти януари.


Според блог публикация, проектите ще могат да създават пулове от вторник.


Както отбеляза екипът зад SundaeSwap, това ще бъде “напълно функционална бета версия”.


Ние стартираме с бета етикет, защото, докато смарт договорите на DEX са напълно одитирани и DEX ще отговаря на всички индустриални стандарти за сигурност, прилагането на напълно децентрализирано управление няма да бъде възможно веднага поради съществуващите ограничения за размера на транзакциите на Cardano блокчейна”, каза SundaeSwap.Екипът за разработка на Cardano планира серия от подобрения на основния протокол за справяне с тези проблеми, фокусирани най-вече върху оптимизиране на производителността и мащабиране.


Подобренията във веригата, които Cardano планира, включват увеличение на размера на блока, който наскоро беше разширен до 72KB.


Целта е блоковете да бъдат разпространени до поне 95% от партньорите в рамките на пет секунди чрез намаляване на “мъртвото време” между блоковете”, каза IOHK, добавяйки, че “по-нататъшни увеличения ще се прилагат с течение на времето въз основа на текущия мониторинг на системата и здравето на мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano китовете изкупуват големи количества ADA

Скокът на облекчението беше предизвикан от комбинация от фактори, включително силни настроения заради свръхпродаването на пазара, което накара търговците да правят поръчки за покупка при силно намален...
МАЙ. 17, 2022 07:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

Борсата инвестира $3 милиона в екосистемата на Terra през 2018 г., като получи 15 милиона Luna токена. При пиковата цена на актива тази инвестиция е на стойност $1.6 милиарда, според Джао. Поради срив...
МАЙ. 16, 2022 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съветник на Luna Foundation Guard даде информация за резервите на проекта

Тето сподели за това на 16-ти май, като каза, че е време да наруши мълчанието и да информира общността за стъпките, които скоро ще бъдат предприети. Той каза, че балансовите резерви на Luna Foundation...
МАЙ. 16, 2022 14:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Циркулиращото предлагане на Terra (LUNA) скочи с почти 2,000,000%

Докато ефектът от загубата на фиксацията на Terra USD (UST) към долара продължава да оказва своето влияние, циркулиращото количество LUNA на Terra нарасна с над 1.9 милиона процента през последните се...
МАЙ. 16, 2022 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света