НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Вчера цената на Биткойн временно се понижи от $65,820 до $8,000 на Binance.US.

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.


Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата отпечата едноминутна свещ, която предизвика 87% спад, тъй като цената на криптовалутата достигна $8,200 с обем на търговия от 592 BTC.


Резките сривове са често срещано явление на крипто и традиционните пазари. Въпреки това, мащабът на срива на Binance.US привлече гнева на общността на криптовалутите, като един търговец отбеляза: 


Този ​​тип глупости просто не трябва да се случват. Не е честно някои да бъдат [ударят стопове на позициите си], а други да останат, на някои да им се запълнят [чакащите поръчки], а на други не.


Сривът на Binance.US не повлия на цената на Биткойн на по-широкия пазар. На други големи спот борси цената на актива падна до около $64,150. Въпреки опитите да се възстанови, той не успя да възвърне нивата си и продължи да пада, като към момента се търгува на $62,600 според данни от CoinMarketCap.


Някои наблюдатели спекулират, че ниската ликвидност е отговорна за срива на американския филиал на водещата крипто борса.


“Тази сутрин http://Binance.us претърпя срив с липса на ликвидност. $BTC падна до $8,200 за 1 минута. Обясних защо в Youtube (не грешка; според поверителен източник).

Добър [поучителен момент] за борсите. (PS: Не се отразява на бичето ми настроение за $BTC; просто провал на обмена).”


Но според Binance.US, сривът е предизвикан от грешка в алгоритъма за търговия на един от неговите институционални клиенти. В изявление, споделено с Bloomberg, борсата заяви:


“Един от нашите институционални търговци ни посочи, че има грешка в алгоритъма си за търговия, която изглежда е причинила разпродажбата.”


От борсата казват, че продължават да разследват въпроса, но въпросният търговец е отстранил грешката им, като по този начин е разрешил проблема.


Не Пропускай: 6 обещаващи криптовалути за 2022г.

В момента не е ясно дали някои търговци са понесли загуби от срива и ако да, дали Binance.US възнамерява да ги обезщети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света