НАЧАЛО Други

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

15.04.2024 19:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

Ключови катализатори като предстоящото халвинг събитие на Биткойн, обновяването на мрежата на Етериум и институционалните инвестиции допринесоха за подновяването на бичите настроения.

Директното инвестиране във водещи криптовалути като Биткойн и Етериум на борсите остава прост подход за капитализиране на пазарния растеж. Диверсификацията в обещаващи крипто компании обаче предоставя допълнителни възможности. Две такива компании, които си струва да бъдат разгледани, са Marathon Digital и Coinbase Global.

1. Marathon Digital

Marathon Digital, най-голямата компания от сектора на Биткойн майнинга в Северна Америка, отбеляза значителен ръст в производството на BTC, като през 2023 г. доби 12,852 BTC – 210% увеличение спрямо предходната година. Въпреки оперативните предизвикателства, дължащи се на неблагоприятните климатични условия в Северна Дакота, Marathon планира да разшири дейността си, като премести майнинг съораженията си в Тексас и разположи нови платформи. Анализаторите прогнозират съставен годишен темп на растеж (CAGR) от 35% за приходите на Marathon от 2023 до 2026 г., при разумно оценени показатели на акциите.

2. Coinbase Global

Като една от най-големите борси за криптовалути в света, Coinbase държеше $101 милиарда в активи под попечителство към края на 2023 г., осигурявайки попечителство за 8 от 11-те нови Биткойн ETF. Въпреки спада в обема на търговията през 2023 г. Coinbase показа устойчивост и увеличи експозицията си към стабилни монети, което потенциално намалява волатилността. Анализаторите прогнозират, че приходите на компанията ще нараснат с 21% от 2023 до 2026 г. Въпреки че се търгува на сравнително високи множители, потенциалният растеж на Coinbase и одобрението от страна на известни инвеститори като Кати Ууд от Ark Invest я правят привлекателна инвестиционна опция.

Заключение

В обобщение, възстановяването на крипто пазара предоставя възможности за инвеститорите, както чрез директни инвестиции във водещи криптовалути, така и чрез диверсификация в обещаващи компании като Marathon Digital и Coinbase Global.

Тези компании могат да се възползват от ключови пазарни катализатори и биха могли да осигурят значителна възвръщаемост на фона на нарастващото приемане от страна на инвеститорите на дребно и институционалните инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг обяви стратегическо партньорство с Dell Technologies за разширяване на AI възможностите до по-широк кръг клиенти, което ще позволи на бизнеса да създаде свои собствени „фабрики за изкуствен интелект“.

21.05.2024 17:00 1 мин. четене

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.