НАЧАЛО Биткойн

Ето коя е първата държава в Африка, приемаща Биткойн като платежно средство

април 25, 2022 16:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя е първата държава в Африка, приемаща Биткойн като платежно средство

Централноафриканската република гласува да направи Биткойн законно платежно средство.

Това я прави първата страна в Африка, която прави това, и втората в световен мащаб, след Салвадор.

Централноафриканската република прие Биткойн като средство за плащане, тъй като Народното събрание на страната единодушно гласува законопроект, който легализира крипто, предлага регулаторна рамка и приема Биткойн като законно платежно средство. 

Това прави Централноафриканската република първата държава на континента, която приема BTC като валута.

Икономиката на Централноафриканската република се нуждае от известно спасяване, така че служителите на страната се съгласиха да използват Биткойн и криптовалута за стимулиране на икономиката, заедно с използването на технологии за общото ѝ дигитализиране. 

Той се присъединява към Ел Салвадор в превръщането на Биткойн в законно платежно средство и вероятно ще бъде подложен на известен контрол от глобални организации.

Законопроектът е внесен от министъра на дигиталната икономика, пощенските услуги и телекомуникациите Гурна Зако и министъра на финансите и бюджета Каликсте Нганонго. 

Някои от официалните лица казаха, че инвестирането в нови технологии и криптовалути ще бъде в полза на гражданите, въпреки че не е ясно какви ще бъдат по-широките решения.

НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн (BTC) изглежда ‘подценен’, твърди анализатор

Има няколко предимства, от които правителството може да се възползва, за да стимулира икономиката. Смарт договорите могат да бъдат използвани в множество случаи на употреба и това наистина може да ускори и намали цената на някои основни процеси.

Централноафриканската република следва Ел Салвадор в приемането на Биткойн като законно платежно средство. Това е противоречива позиция за повечето съществуващи финансови институции и правителства, които се опасяват, че това ще задълбочи макроикономическите рискове. Световната търговска организация (СТО) и Международният валутен фонд (МВФ) повториха точно това.

Държавите, които са направили Биткойн законно платежно средство, казват, че той може да подобри техните икономики и да въведе нова ера на дигитализация. Това все още предстои да бъде напълно доказано, въпреки че все още е рано за Ел Салвадор, който оглавява това движение.

Други страни ще търсят информация в Ел Салвадор и Централноафриканската република за това как се развиват техните експерименти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Анализатор очаква FOMO да тласне Биткойн над $30,000

Крипто стратег, предвидил срива на Биткойн миналата година, твърди, че Биткойн биковете започват да се активизират.

август 18, 2022 11:00 1 мин. четене

Celsius получи разшрешение да продаде добитите си Биткойни

Бизнесът за добив на Биткойн (BTC) на криптозаемодателят Celsius беше спорен въпрос по време на процедурата по несъстоятелност, но фирмата получи одобрение да добива и продава BTC, за да поддържа дейността си.

август 18, 2022 8:23 1 мин. четене

CEO-то на Kraken остава оптимист за Биткойн

Главата на крипто борсата Kraken Джеси Пауъл наскоро заяви пред Bloomberg, че все още е оптимист по отношение на Биткойн.

август 17, 2022 14:26 1 мин. четене

Celsius са загубили средствата на клиентите си в Биткойн позиции

Съобщава се, че платформата за крипто кредитиране Celsius се е опитала да търгува с Биткойн (BTC) на своите потребители малко преди компанията да обяви фалит.

август 17, 2022 13:41 1 мин. четене