НАЧАЛО Други

Ето колко процента е шанса BlackRock да получат одобрение за Биткойн ETF

29.06.2023 12:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко процента е шанса BlackRock да получат одобрение за Биткойн ETF

Наскоро мениджърът на активи BlackRock подаде заявление за регистрация на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF). Сега обаче основната пречка за преодоляване е регулаторното одобрение.

Вследствие на това анализатор изрази мнение, че регистрацията на такъв ETF от страна на BlackRock има 50% шанс да получи одобрение от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Старши анализаторът на Bloomberg, Ерик Балчунас смята, че новият ETF има еднаква вероятност да получи така желаното одобрение. Освен това Балчунас предполага, че регулаторното приемане на традиционните финанси в областта на дигиталните активи може да бъде стратегически ход за поддържане на тяхната репутация.

Въпросът за регулирането отдавна е предизвикателство в сектора на дигиталните активи. Съединените щати постоянно се борят с установяването на ясни правила за пазара от самото му създаване.

Сега, когато традиционните финансови субекти се стремят да навлязат в пространството, фокусът се измества върху потенциалното одобрение на техните инициативи.

Въпреки това, твърдението, че наскоро обявеният BlackRock спот Биткойн ETF има 50% шанс за одобрение от SEC, заслужава внимание. Това се дължи най-вече на историческото нежелание на SEC да разреши Биткойн ETF, като при предишните откази се позоваваше на опасения за манипулиране на пазара.

От друга страна, Балчунас прави връзка между резултата от заявлението на BlackRock и текущото дело Grayscale. Той спомена, че анализаторът на Bloomberg, Елиът Стиен е определил 70% вероятност за успех на делото на Grayscale срещу SEC. Следователно решението относно ETF на BlackRock може да бъде повлияно от това развитие.

Изборът на думите на Балчунас е интригуващ, тъй като той предполага, че SEC може да избере приемането на утвърдени традиционни финансови играчи, за да запази репутацията си, вместо да приеме децентрализираните финанси.

Въпреки това той подчерта продължаващото напрежение между регулаторните органи и сектора на дигиталните активи, като не се вижда непосредствено решение за съвместното им съществуване в полза на индустрията.

Ходът на BlackRock изглежда е предизвикал надпревара за Биткойн ETF-и. Вследствие на тяхната кандидатура, друга голяма компания за управление на активи, Fidelity, също обяви, че се подготвя да подаде своето заявление за Биткойн ETF. Това показва нарастващия интерес на значими мениджъри на активи към навлизане в сектора на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.