НАЧАЛО Биткойн

Ето колко може да скочи Биткойн след одобрението на ETF – прогноза на Galaxy Digital

октомври 25, 2023 21:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко може да скочи Биткойн след одобрението на ETF – прогноза на Galaxy Digital

Galaxy Digital, фонд за криптовалути, изрази оптимистична перспектива. Силното търсене на Биткойн ETF е видно от последните реакции на пазара.

Само спекулациите за стартирането на ETF миналата седмица доведоха до бърз скок на цените на Биткойн с 10% в рамките на кратък период от време. По подобен начин разкриването на тикера на предложения от BlackRock Биткойн ETF доведе до 12% увеличение за един ден.

Според Galaxy Digital очакваният приток на средства от тези ETF-и може потенциално да доведе до значителен скок на цената на Биткойн от 74% през първата година. Тази прогноза отчита фактори като ликвидност и въздействие върху цената в резултат на значителни инвестиции.

В доклада на компанията, както и в публикация в блога от 24 октомври, публикувана от научния сътрудник на Galaxy Digital Чарлз Ю, се стига до цифрата 74%, като се оценява потенциалното ценово въздействие на притока на средства в Биткойн ETF, използвайки като еталон ETF за злато.

Анализът на Ю показва, че цената на Биткойн може да се повиши с 6.2 % през първия месец след стартирането на ETF, като постепенно се стабилизира до 3.7 % месечно увеличение в края на първата година. При 74.1% увеличение на текущата цена на Биткойн това потенциално би могло да я тласне към достигане на $59,200.

Макар Ю да признава, че всяко забавяне или отхвърляне на спот Биткойн ETF може да повлияе на тези прогнози, той твърди, че оценките са консервативни и не отчитат потенциалните “ефекти от втори порядък“, произтичащи от одобрението на спот Биткойн ETF.

Според информацията въвеждането на спот BTC ETF се очаква да привлече значителни входящи потоци в размер на $14.4 милиарда в рамките на началната им година.

В неотдавнашен друг доклад компанията доразвива темата за това как ETF-ите потенциално биха могли да се превърнат в по-привлекателна инвестиционна опция за инвеститорите в сравнение с настоящите предложения като тръстове и фючърси, чиято обща стойност надхвърля $21 милиарда.

Очакваният приток на средства в спот Биткойн ETF се предвижда да нарасне до $27 милиарда до втората година, последван от впечатляващите $39 милиарда до третата година след стартирането им. В доклада се поставя значителен акцент върху значителния потенциал на тези ETF, особено в рамките на индустрията за управление на богатството в САЩ, която е определена като ключов целеви пазар.

От Galaxy Digital посочват още, че индустрията за управление на благосъстоянието в САЩ представлява най-достъпният и директен път за Биткойн ETF.

В доклада се подчертава също така значението на това, като се отбелязва, че към октомври 2023 г. брокерите-дилъри наблюдават активи на стойност $27 трилиона. В същото време банките управляват $11 трилиона, а регистрираните инвестиционни консултанти (RIA) имат под своя контрол $9 трилиона. Общо това възлиза на впечатляващите $48.3 трилиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.