НАЧАЛО Биткойн

Ето колко може да поскъпне Биткойн ако има одобрен спот ETF

септември 1, 2023 20:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко може да поскъпне Биткойн ако има одобрен спот ETF

Познат крипто експерт смята, че ако Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) одобри в близко бъдеще спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), цената на BTC може да скочи повече от шест пъти и да достигне $185,000.

В неотдавнашно интервю за CNBC Том Лий изрази увереност, че спот Биткойн ETF ще поеме цялото дневно предлагане на най-ценната криптовалута в света, създавайки “дисбаланс“, който неизбежно ще доведе до повишаване на цените. 

Този скок ще бъде предизвикан от значителното нарастване на търсенето, надхвърлящо наличното предлагане, което ще тласне цените до $185,000 или дори по-високо.

В своя пик BTC достигна над $69,000, преди настроенията да се променят през 2022 г., предизвиквайки разпродажба, в резултат на която цените спаднаха с повече от половината, достигайки най-ниската си точка под нивото от $16,000 през ноември 2022 г. Макар че оттогава цените се възстановиха, като нараснаха с над 50% от най-ниското си ниво през ноември 2022 г. и достигнаха връх от над $31,000 в края на юли 2023 г., крипто общностите следят внимателно SEC.

Строгият регулаторен орган решително отхвърли предишни заявления за комплексен ETF дериват, пряко свързан с цените на Биткойн. Въпреки че SEC одобри ETF за фючърси върху Биткойн, който проследява индекс, включващ цени от множество регулирани борси, нововъзникващата индустрия е нетърпелива за спот ETF за BTC.

Има ли вероятност Комисията по ценните книжа и фондовите борси да одобри спот Биткойн ETF?

След решението на съда от 29 август, което подкрепи твърдението на Grayscale, че разполага с надеждни мерки за предотвратяване на манипулирането на пазара в техния спот Биткойн ETF, крипто общността се развълнува. 

Въпреки това, с неотдавнашния скок на цените на Биткойн до $28,000, има група оптимисти, които смятат, че възможностите на SEC са ограничени и те може да нямат друг избор, освен да дадат зелена светлина на Биткойн ETF през следващите седмици или месеци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Все по-големи шансове за одобрение на Биткойн ETF – ще даде ли SEC зелена светлина?

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе безпрецедентна стъпка, която увеличи надеждите за одобрение на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF).

октомври 3, 2023 6:00 2 мин. четене

Ето защо Биткойн няма да се срине до $20,000 според крипто анализатор

Крипто анализатор предупреди, че Биткойн (BTC) е на път да направи значително движение, което може да остави на търговците ограничени благоприятни точки за влизане.

октомври 2, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн проби над $28,000 – златото достигна 2-месечно дъно

Най-голямата криптовалута в света – Биткойн (BTC) – преживява силен подем през четвъртото тримесечие на 2023 г.

октомври 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн за първи път завърши тримесечие на загуба тази година

Биткойн завърши предходното тримесечие със спад, което не се беше случвало от миналата година насам.

октомври 2, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.