НАЧАЛО Други

Ето кои са следващите компании, които може да минат прага от $1 трилион

ноември 13, 2023 19:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са следващите компании, които може да минат прага от $1 трилион

Изграждането на значително богатство чрез инвестиции в дялов капитал, особено в стремежа за постигане на статут на милионер, е постепенен процес, който изисква години на целенасочени проучвания и непоколебимо търпение.

Въпреки ежедневния приток на новини и случайните провали, успешните инвеститори остават фокусирани върху убежденията си и проявяват търпение. Забележително е, че Apple е първата компания, спечелила трилион долара, създавайки прецедент за други, които да последват примера ѝ.

В перспектива се очаква пазарът да продължи да възнаграждава уникалните и добре представящите се компании с високи оценки. В тази статия се разглеждат потенциалните претенденти за следващата оценка от трилион долара.

Заслужава да се отбележи, че дискусиите за компании за трилиони долари често се съсредоточават върху технологичния сектор. Динамичният характер на технологиите, включително области като изкуствения интелект и роботиката, представлява значителен пазар, който може да бъде адресиран.

В тази рубрика са разгледани няколко технологични акции, които имат потенциала да изненадат инвеститорите като следващите компании за трилиони долари.

Rio Tinto (RIO)

Изненадващо една акция от сектора на индустриалните суровини намира място в списъка на потенциалните компании за трилиони долари. Този оптимизъм се корени в два фактора: подценяването на индустриалните суровини като клас активи, базирано на 20-годишната възвръщаемост CAGR, и инвестиционния баланс на Rio.

Въпреки предизвикателствата на пазара на суровини, компанията генерира стабилен свободен паричен поток от $3.7 милиарда през първата половина на 2023 г. С финансовата си гъвкавост Rio е в добра позиция да прави агресивни инвестиции в литий, мед и алуминий, поради което акциите ѝ с 5.47% дивидентна доходност изглеждат бичи.

Chevron Corporation (CVX)

Chevron Corporation (NYSE:CVX), се откроява като потенциална компания за трилиони долари, особено с неотдавнашното си придобиване на Hess Corporation. Предлагайки атрактивна дивидентна доходност от 4.18%, Chevron може да се похвали с баланс от инвестиционен клас. Стратегията за растеж на компанията, задвижвана от органични инициативи, основани на придобивания, се очаква да стимулира непрекъснато разширяване на производството и паричните потоци.

Costco Wholesale (COST)

Costco Wholesale се очертава като стабилен кандидат сред акциите на дребно за потенциален статут на трилионна компания. Въпреки че не разполага с модел, базиран на малки активи, широкото присъствие на Costco в САЩ и Канада (697 склада) в сравнение с ограниченото й присъствие в Китай (само пет склада) означава значително пространство за разширяване на развиващите се азиатски пазари. Този потенциал за разрастване поставя Costco като двигател на растежа през следващото десетилетие.

Lockheed Martin Corporation (LMT)

Lockheed Martin Corporation обещава бъдещ растеж, подкрепен от значителен обем поръчки, възлизащ на $156 милиарда. Международното сътрудничество на компанията, неотдавнашните поръчки от различни държави и инвестициите в отбранителни технологии от следващо поколение допринасят за нейното конкурентно предимство и перспективи за растеж.

AstraZeneca (AZN)

В биофармацевтичния сектор, който често остава в сянка след Ковид пандемията, AstraZeneca се очертава като потенциален мултибагер до 2030 г. Компанията може да се похвали със задълбочен конвейер от 172 проекта, обхващащи различни терапевтични области.

С 30 потенциални проучвания в трета фаза, AstraZeneca демонстрира положителни перспективи за здравословен растеж през следващите години.

Salesforce (CRM)

Salesforce (NYSE:CRM) се откроява като интригуваща перспектива сред потенциалните технологични компании за трилиони долари. Със съотношението цена-печалба от 26.3, акциите изглеждат привлекателни и готови за възходящи тенденции.

Силните финансови показатели, включително оперативен паричен поток от $5.3 милиарда за първата половина на 2024 г. и стабилен ръст на приходите от Азиатско-тихоокеанския регион, позиционират Salesforce като компания с голям потенциал за създаване на стойност.

Li Auto (LI)

Макар да е по-спекулативен залог, Li Auto (NASDAQ:LI) предоставя уникална възможност за инвеститори с дългосрочен хоризонт. Макар че постигането на статут на трилион долара може да не е неизбежно, силните финансови показатели на компанията, включително паричен буфер от $12.13 милиарда и свободен паричен поток от $1.8 милиарда за третото тримесечие на 2023 г., показват солидна основа за иновации, агресивно разширяване на търговията на дребно и потенциал да се превърне в сила на паричните потоци през следващите години.

Източник


Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.