НАЧАЛО Биткойн

Ето кога може да видим корекция на Биткойн

06.12.2023 13:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кога може да видим корекция на Биткойн

След неотдавнашните скокове, които за кратко изстреляха Биткойн (BTC) над границата от $44,000, инвеститорите може да очакват предстояща корекция на цените, която може да има краткосрочни последици. 

Въпреки потенциала за краткосрочни щети, корекциите играят полезна роля, като пренастройват завишените цени на активите и предоставят възможности за покупки.

Техническите анализатори измерват нивата на ценова подкрепа и съпротива, за да предвидят преминаването от обръщане или консолидация към корекция. Техническите корекции се появяват, когато даден актив или по-широкият пазар изпитват прекомерно раздуване.

Анализа на дневните и тридневните графики на движението на цената на Биткойн, прогнозира, че през между 6 и 7 декември може да настъпи корекция на цената на BTC, според публикация на криптовалутния анализатор Али Мартинез от 5 декември.

Инвеститорите могат да спекулират относно потенциалното ниво на спад по време на това отдръпване, като анализът на Мартинез от 4 декември посочи ниво на подкрепа от $37,000 и зона на съпротива при $47,360 за Биткойн.

Освен това дигиталния актив продължава да се търгува над 200-дневната проста пълзяща се средна и през последния месец е отбелязал 18 положителни търговски дни.

Като се вземат предвид множество фактори, бъдещата траектория на цената на Биткойн зависи от разнообразни елементи. Такива фактори като развитието на протокола, децентрализацията на мрежата, степента на приемане и макроикономическите условия ще играят ключова роля при формирането на нейния курс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.