НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето какво срина цената на Биткойн

НОЕ. 29, 2020 13:55 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето какво срина цената на Биткойн

Цената на Биткойн спадна, след като китайската полиция разкри, че е конфискувала криптовалути на стойност 4,2 милиарда долара.

 

Но анализаторите казват, че това не само не е фатално, ами не е значителна спънка като цяло.

 

Цената на BTC падна значително през последните 48 часа след кулминацията на негативното развитие. Основно имаше три ключови фактора, които вероятно допринесоха за падането на цената на BTC.

 

Основният фактор беше китайската полиция, която конфискува 4,2 милиарда долара в криптовалути от измамна операция. Други включват размразяването на средствата на OKEx и обявлението на Министерството на финансите на САЩ, че се е насочило към регулиране на крипто портфейли.

 

Но Дейвид Пуел, анализатор на Биткойн пазара, каза, че конфискуваният от китайската полиция BTC вероятно вече е продаден. Ако тези монети са били продадени преди това, то това не би оказало допълнителен натиск върху BTC в бъдеще.

 

Изследователи от Ergo вече повече от година проследяват движението на средствата, иззети от китайската полиция. Движенията по веригата предполагат, че тези средства вече са продадени.

 

Пуел каза, че известни изследователи от веригата също потвърждават, че иззетите BTC вероятно са продадени в рамките на последната година. 

 

“И така, ето какво е положението с всички PlusToken новини, които виждаме наскоро в крипто медиите. Работата е в това, че сега се съобщава, след като китайското правителство сподели официални баланси, но Ergo сподели тази история преди повече от година. Доколкото казват тези “официални” източници, биткойнът просто е бил конфискуван и съхраняван като част от националната хазна на Китай. Моето мнение е, че повечето от тези биткойни вече са продадени при много специални обстоятелства.”

 Първоначалният доклад за конфискацията от страна на китайска полиция на 194,775 BTC, което е около 1% от циркулиращото предлагане на Биткойн, доведе до несигурност на пазара. 

 

Но сега, когато се появиха повече подробности, конфискацията вероятно няма да окаже особен натиск върху BTC. 

 

Потенциалното регулиране в САЩ за портфейли, остава обезпокоително. В средносрочен план американското министерство планира да регулира самостоятелно хостваните крипто портфейли и това може да се окаже голям проблем. 

 

Изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг писа по темата на 26-ти ноември. 

 

“Миналата седмица чухме слухове, че Министерството на финансите на САЩ и секретарят Мнучин планират да внесат някои нови разпоредби по отношение на самостоятелно хостваните крипто портфейли преди края на мандата му. Притеснявам се, че това би имало нежелани странични ефекти, и исках да споделя тези опасения.”

 


Ако регламентът влезе в сила, Армстронг отбеляза, че може да се наложи борсите да проверяват самоличността на притежателя на портфейла, свързан с дадена борса. Например, ако самостоятелно хостван портфейл трябва да изпрати средства на борса, борсата ще трябва да записва самоличността на собственика на портфейла.


Биткойн се върна над $18,000 - Прочетете още тук!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Възходът на Биткойн тепърва започва според крипто китовете

Данните от ресурса за блокчейн анализ Glassnode потвърждават, че към 20-ти януари е имало над 2,400 портфейла с голям баланс.Портфейлите на китовете достигнаха рекордСамо през 2021 г. са създадени 164...
ЯНУ. 21, 2021 13:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale купиха Биткойн за $590 милиона в рамките на един ден

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) току-що стана много по-голям, след като фирмата закупи на неотдавнашния спад, за да натрупа още Биткойн.Според данни на Bybt вчера от Grayscale Investments са закупени 1...
ЯНУ. 19, 2021 22:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн може да стигне $115,000 този август

Основателят и главен изпълнителен директор на Pantera Capital Дан Морхед продължава да държи на бичата си прогноза за Биткойн през 2021 г.Той твърди, че водещият крипто актив все още е на път да дости...
ЯНУ. 19, 2021 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света