НАЧАЛО Други

Ето какво ще даде силен тласък на криптовалутите според Pantera Capital

септември 27, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво ще даде силен тласък на криптовалутите според Pantera Capital

Pantera Capital, компания, специализирана в инвестиции в дигитални активи, смята, че три важни фактора могат да предизвикат следващия скок на пазара на криптовалути.

Според Космо Джиан, портфолио мениджър в Pantera Capital, потенциалното одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) се откроява като ключов катализатор за нов бичи пазар.

Мениджърът подчерта, че заявлението на BlackRock за Биткойн ETF е силен сигнал за инвестиционната общност, който показва, че криптовалутата се е превърнала в легитимен клас активи.

Джиан обясни:

Подаването на заявлението от BlackRock има съществено значение по две основни причини. Първо, като най-голям мениджър на активи в света, BlackRock се подлага на строг контрол, преди да вземе каквото и да е решение. Като потвърждават ангажимента си към индустрията на дигиталните активи на фона на регулаторната несигурност и настоящите пазарни условия, те на практика одобряват криптовалутите като жизнеспособен дългосрочен клас активи.

На второ място, очакваме, че одобрението на ETF ще доведе до рязък скок както в достъпа, така и в търсенето на класа активи.

Вторият катализатор, посочен от Джиан, е все по-благоприятната регулаторна среда, пример за което са неотдавнашните победи в съдебните дела срещу Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) от страна на Ripple и Grayscale.

Мениджърът подчерта значението на регулаторната яснота, като заяви:

Това не само защитава потребителите, но и осигурява основни рамки и насоки за предприемачите, вдъхвайки им увереност за разработване на нови приложения и стимулиране на иновациите.

И накрая, Джиан посочи възможностите за бързо мащабиране на блокчейн, позовавайки се на забележителния напредък на две процъфтяващи решения от втория слой на Етериум.

Той отбеляза:

Подобно на еволюцията на интернет преди две десетилетия, решенията за мащабиране като Arbitrum и Optimism постигат забележителен напредък. Това се изразява в увеличаване на скоростта на транзакциите при намалени разходи и разширени възможности.

Вярваме, че това драматично подобрение на блокчейн инфраструктурата и скоростта ще доведе до експлозия от нови случаи на използване, сравними с разпространението на интернет бизнеса, последвало прехода от комутируем към широколентов достъп.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.