НАЧАЛО Биткойн

Ето какво поддържа възхода на Биткойн, според Glassnode

март 28, 2022 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво поддържа възхода на Биткойн, според Glassnode

Водеща фирма за крипто анализи разглежда каква може да е причината зад последния скок в цената на Биткойн (BTC).

В ново видео Glassnode казва, че шорт продавачите или тези, които са залагали на устойчивия спад на цената на Биткойн, са били отговорни за определянето на дъното на Биткойн.

„Шорт ликвидациите обикновено се случват, когато имаме много силни възходи. Хората виждат как [цената] се движи надолу… В крайна сметка се чувстват достатъчно уверени и си казват, че им е омръзнало дългите им позиции да бъдат избивани и ще сложат къса позиция. Впечатляващо, те успяха да направят това точно на дъното, а след това има тласък в обратната посока и тенденцията започва да се променя.“

Гледайки графиката на Glassnode, промяната в тенденцията изглежда е започнала на 24-ти февруари, когато ликвидациите на къси позиции скочиха рязко, докато BTC се търгуваше около $37,000.

Тъй като шорт продавачите подхранват първоначалния възходящ тласък на BTC, Glassnode подчертава, че възходът няма да се поддържа без органично търсене. Аналитичната фирма казва, че разглежда броя на Биткойн адресите с показател, различен от нула, за да покаже, че инвеститорите продължават да купуват BTC въпреки макроикономическия фон.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн скочи до $47,000 – целият пазар е на зелено

„Това, което можем да видим, е, че през последните няколко седмици забележете как всъщност станахме свидетели на малко ускорение. Наистина [кривата] започва да се извива нагоре. Въпреки че сме на по-ниски цени и въпреки че сме в нещо, което бих нарекъл мечи пазар… Въпреки всичко това, цялата геополитическа несигурност, макроикономически фактори, повишаването на лихвите на Фед – всички рискове в икономиката в момента – хората все още трупат BTC.“

Според Glassnode, друг показател, който показва нарастващото търсене на Биткойн, е броят на адресите за натрупване на BTC. Фирмата за анализи определя метриката като броя на адресите, които продължават да добавят BTC към своите портфолиа.

Glassnode казват:

Много значително покачване в общия баланс на акумулация, което значи, че имаме все повече и повече хора в непосредствена перспектива, които да натрупват. Имаме шорт скуиз от едната страна, но също така изглежда, че има истинско органично търсене, което можем да видим чрез растежа на адресите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене