НАЧАЛО Биткойн

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

Едновременно с това се очакват решения за общо седем спот ETF за BTC в същия срок. Въпреки това се очертава потенциално спиране на работата на правителството в САЩ поради фискална несигурност. До 30 септември законодателите трябва да приемат важни законопроекти за разходите, за да предотвратят потенциална криза.

Ако законопроектите за разходите не бъдат приети, Комисията по ценните книжа и фондовите борси може да работи с ограничен бюджет. Това би могло да възпрепятства способността на агенцията да взема решения. Освен това заявленията, отнасящи се до Биткойн ETF, включително тези на BlackRock, може да бъдат счетени за несъществени и съответно отложени. Освен това съществува вероятност от временно прекратяване на дейността на SEC.

Този сценарий не е безпрецедентен за правителството на САЩ. Най-голямата икономика в света се сблъска с подобно предизвикателство по-рано тази година.

През 2013 г. правителството на САЩ претърпя двуседмично спиране на работата, но SEC продължи да функционира. От 2010 г. насам финансовият надзорен орган е продължавал да работи по време на всяко спиране на работата на правителството. 

Съществува вероятност политиците успешно да приемат необходимите законопроекти за разходите до 30 септември, като по този начин гарантират непрекъснатото функциониране на държавата. Въпреки това, дори ако SEC запази дейността си, има вероятност все пак да отложи решението си по заявленията за спот Биткойн ETF. 

Комисията вече удължи първоначалния краен срок, а в случаите на 21Shares и ARK дори е пропуснала последвалия краен срок. Според мнозина е възможно SEC да удължи срока до началото на 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.