НАЧАЛО Други

Ето какво е мнението на основателят на Лайткойн за нашумялите NFT

МАР. 8, 2021 21:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето какво е мнението на основателят на Лайткойн за нашумялите NFT

Миналият четвъртък (4-ти март), създателят на Лайткойн Чарли Лий обясни защо най-популярните незаменяеми токени (NFT), които в момента се продават, не са толкова ценни, колкото някои хора предполагат.

 

NFT Библията на пазара OpenSea гласи, че NTF са "уникални, дигитални елементи с управлявана от блокчейн собственост“ и твърди, че "примери включват колекционерски предмети, предмети в игри, дигитално изкуство, билети за събития, имена на домейни и дори записи за собственост върху физически активи“.


Лий обясни какво чувства към NFT чрез туит, публикуван на 4-ти март.


Той започна с дефинирането на термина NFT:Аргументът на Лий е, че NFT, представляващ песен, видеоклип, снимка или някакво друго дигитално изображение, не е нищо повече от дигитален сертификат за автентичност и въпреки че този сертификат "определено си струва нещо", той не е такъв, какъвто някои биха си помислили тъй като "по-голямата част от притежаването на колекционерска стойност се губи чрез превключване на собствеността от действителната колекционерска стойност към нейния сертификат за автентичност.


Например в случая с NBA Top Shot, който е пазар за официално лицензирани дигитални колекционерски предмети, когато купувате за момент NFT, това, за което плащате, не е кратък видеоклип, изобразяващ акцент от игра на NBA (тъй като такива клипове могат лесно да се изтеглят безплатно), но сертификатът за автентичност на този видеоклип.За да получите представа за това колко високи могат да бъдат цените на NBA Top Shot, в момента има блок от Леброн Джеймс по време на игра на Spurs-Lakers (от сезон 2019-2020), който се проведе на 25-ти ноември 2019 г. Само 59 копия бяха издадени като NFT, осем от които в момента са включени в списъка за продажба в платформата NBA Top Shot. Най-евтиният е $99 999,00.


Миналия понеделник (1-ви март) Биткойн педагогът и разработчик Джими Сонг публикува статия в своя блог Substack, в която обясни защо е "против NFT".


Той започна, като каза:


"Те [т.е. NFT] са токени на някаква блокчейн мрежа (обикновено ETH), които претендирта да представляват произведение на изкуството. Това може да е видео, картина, песен или нещо друго. Идеята е, че тези mp4, jpg, mp3 или txt файлове могат да бъдат оскъдни, като се свържат с токен. Нищо не свързва двете, освен по конвенция."


След това той каза, че това му напомня за първичното предлагане на монети (ICO):


"Ако това ви звучи познато, би трябвало. Това е много подобно на ICO, които имат стойност само защото компанията зад тях декларират, че го правят.


Сонг добави,


"Получаването на пари е приятно за художника, но това се дължи на цената на художника, който трябва да обхване цяла измамна екосистема, особено всички хора, които са печатали собствени пари. Илюзията е, че има нов пазар за изкуството, което те създават. Това, което повечето от тях не осъзнават, е, че тяхното изкуство е второстепенно за хората, които го купуват. Основният им мотив за закупуване на NFT е легитимирането на алткойн, тъй като те са големи притежатели. Артистите се експлоатират, за да дадат доверие на платформата, по същия начин, както правеха стартъпите с ICO и очаквам същите печални резултати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Световната федерация по кеч пуска NFT на Гробаря

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света