НАЧАЛО Биткойн

Ето какъв процент от инвеститорите са напуснали крипто пазара

юни 30, 2022 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какъв процент от инвеститорите са напуснали крипто пазара

Определянето на броя на инвеститорите, които са напуснали пазара, може да ни даде представа за общите настроения в сектора и да ни помогне да определим дали пазарът ще се възстанови, или ще продължи да достига нови дъна.

Според данни от CryptoQuant положението не е толкова лошо, колкото може да се очаква.


За да се определи приблизителния процент на инвеститорите, които са напуснали пазара, можем да разгледаме такива данни като капитализацията на най-големите активи на пазара. 


На пръв поглед може да изглежда, че по-голяма част от индустрията я е напуснала, особено след като виждаме 70% спад на капитализацията на Биткойн и Етериум.Но изчисляването на броя на инвеститорите, които са напуснали пространството, чрез сравняване на капитализацията на волатилни активи като Биткойн през различни периоди, би било неточно. Вместо това анализаторът предложи да се разгледа капитализацията на стабилните монети.


В случая със стабилните монети виждаме 11% спад в капитализацията, което показва, че криптовалутата е понесла по-малко щети, отколкото очакваха мнозинството мечи настроени анализатори и икономисти. Такъв силен спад в стойността на различните криптовалути най-вероятно е резултат от липсата на ликвидност. При рязко спадащите цени на най-големите активи в пространството като Биткойн и Етериум потребителите обръщат средствата си в стабилни монети, но не преместват средствата си от цифровото пространство, което означава, че най-вероятно биха ги върнали обратно, стига пазарните настроения да се нормализират. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Deutsche Bank предвижда отскок за Биткойн – ето докъде 

Изглежда това обаче ще отнеме време, тъй като Биткойн не успя да се задържи над $20,000 и да пробие местните нива на съпротива поради липсата на активност от страна на купувачите и избледняващия обем между 18 и 26 юни. Към момента на писане най-голямата криптовалута се търгува около $19,150.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене