НАЧАЛО Биткойн

Ето как копачите се подготвят за халвинга на Биткойн

април 13, 2020 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как копачите се подготвят за халвинга на Биткойн

С наближаването на халвинга на Биткойн, миньорите модернизират оборудването, оптимизират споразуменията, пестят електроенергия и още много в надпреварата за доминиране.

Как миньорите на Биткойн (BTC) правят стратегии за предстоящото халвинг събитие, в което субсидиите за блокчейн награди ще бъдат намалени с 50%?

В този седмичен епизод на „Биткойн халвинг 2020: перспективи на миньора“, Кристи-Лий Минехан и Павел Моравец дават задълбочено обяснение какво правят миньорите, за да увеличат печалбите и да повишат оперативната ефективност.

От октомври, обяснява Минехан, фермите за добив на биткойни започват да се актуализират и закупуват най-модерните ASIC копачки като Antminer S17 и S19. Моравец казва, че миньорите на биткойни също търсят креативни начини за намаляване на разходите за електроенергия, като използват излишната енергия от електрическите мрежи на определени градове.

Това, което започна предимно като хоби през 2009 г., процъфтя през годините, придобивайки все по-широко приложение и в крайна сметка се разви в нова, професионална индустрия.

Стигнахме до момента в историята на Биткойн, където правителството обръща внимание и започна да осъзнава, че BTC няма къде да ходи“, каза Минехан. „Добивът не отшумява. И в техен интерес е да започнат да работят с миньорите.“

Сътрудничеството с местните власти и доставчиците на комунални услуги е друга стратегия за някои миньори.

Ето защо Минехан вярва, че дори географското разпределение на миньорите, което беше обсъдено в дълбочина в по-ранен епизод на подкаст, може допълнително да разшири индустрията в Северна Америка и Европа. (Китай остава доминиращата страна)

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене