НАЧАЛО Биткойн

Ето как копачите се подготвят за халвинга на Биткойн

13.04.2020 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как копачите се подготвят за халвинга на Биткойн

С наближаването на халвинга на Биткойн, миньорите модернизират оборудването, оптимизират споразуменията, пестят електроенергия и още много в надпреварата за доминиране.

Как миньорите на Биткойн (BTC) правят стратегии за предстоящото халвинг събитие, в което субсидиите за блокчейн награди ще бъдат намалени с 50%?

В този седмичен епизод на „Биткойн халвинг 2020: перспективи на миньора“, Кристи-Лий Минехан и Павел Моравец дават задълбочено обяснение какво правят миньорите, за да увеличат печалбите и да повишат оперативната ефективност.

От октомври, обяснява Минехан, фермите за добив на биткойни започват да се актуализират и закупуват най-модерните ASIC копачки като Antminer S17 и S19. Моравец казва, че миньорите на биткойни също търсят креативни начини за намаляване на разходите за електроенергия, като използват излишната енергия от електрическите мрежи на определени градове.

Това, което започна предимно като хоби през 2009 г., процъфтя през годините, придобивайки все по-широко приложение и в крайна сметка се разви в нова, професионална индустрия.

Стигнахме до момента в историята на Биткойн, където правителството обръща внимание и започна да осъзнава, че BTC няма къде да ходи“, каза Минехан. „Добивът не отшумява. И в техен интерес е да започнат да работят с миньорите.”

Сътрудничеството с местните власти и доставчиците на комунални услуги е друга стратегия за някои миньори.

Ето защо Минехан вярва, че дори географското разпределение на миньорите, което беше обсъдено в дълбочина в по-ранен епизод на подкаст, може допълнително да разшири индустрията в Северна Америка и Европа. (Китай остава доминиращата страна)

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.