НАЧАЛО Крипто Крими

Ето как измамници използват изкуствения интелект ChatGPT

24.02.2023 10:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как измамници използват изкуствения интелект ChatGPT

Измамниците се възползват от интереса на хората към новите технологии, за да ги подмамят да инвестират пари с цел да реализират бърза печалба.

Докладите показват, че стотици фалшиви токени, носещи името ChatGPT, са се появили в различни блокчейн мрежи, включително 132 токена във веригата BNB, 25 в Етериум и десет в други блокчейн мрежи като Arbitrum, Solana, OKChain и Cronos.

Измамниците се възползват от популярността на ChatGPT, за да правят бързи пари, а хиляди нови токени, наречени “BingChatGPT”, използват името на популярния изкуствен интелект за примамване на нищо неподозиращи инвеститори. Някои от тези токени са “honeypots” или злонамерени смарт договори, които вземат пари незаконно от продажбата на токена.

 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои ли корекция на крипто пазарите?


Пазарът на honeypots и други крипто измами се разширява, като според доклад на Chainalysis през 2022 г. инвеститорите в криптовалути ще загубят около $3.8 милиарда от хакери, в сравнение с $3.3 милиарда през 2021 г.

Въпреки че Microsoft и OpenAI не са стартирали официални инициативи за криптовалути, измамниците се възползват от шума около дигиталните валути, задвижвани от изкуствен интелект, за да създават фалшиви токени. Всеки токен, подобен на ChatGPT или Bing, вероятно ще бъде измама.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Съдят тайвански гражданин за крипто залози върху резултатите от изборите в страната

Мъж е обвинен в нарушаване на тайванския “Закон за отмяна на избора за президент и вицепрезидент”, след като е използвал онлайн сайт за крипто хазарт, за да залага на президентските избори.

20.06.2024 10:30 2 мин. четене

Турският “крипто барон” Фарук Озер започна своята присъда от 11,196 години затвор

Фарук Фатих Озер, основателят и бивш главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути Thodex, започна да излежава присъда от 11,196 години затвор за измама на инвеститори с милиони.

19.06.2024 19:00 2 мин. четене

Двама ръководители на китайска банка замесени в нелегална крипто схема

Неотдавнашен случай, свързан с намиращата се в китай Bank of Huludao, разкри сложна схема за присвояване и пране на пари, осъществена от двама бивши ръководители с помощта на криптовалута.

19.06.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.