НАЧАЛО Крипто Крими

Ето как измамници използват изкуствения интелект ChatGPT

февруари 24, 2023 10:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как измамници използват изкуствения интелект ChatGPT

Измамниците се възползват от интереса на хората към новите технологии, за да ги подмамят да инвестират пари с цел да реализират бърза печалба.

Докладите показват, че стотици фалшиви токени, носещи името ChatGPT, са се появили в различни блокчейн мрежи, включително 132 токена във веригата BNB, 25 в Етериум и десет в други блокчейн мрежи като Arbitrum, Solana, OKChain и Cronos.

Измамниците се възползват от популярността на ChatGPT, за да правят бързи пари, а хиляди нови токени, наречени “BingChatGPT”, използват името на популярния изкуствен интелект за примамване на нищо неподозиращи инвеститори. Някои от тези токени са “honeypots” или злонамерени смарт договори, които вземат пари незаконно от продажбата на токена.

 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои ли корекция на крипто пазарите?


Пазарът на honeypots и други крипто измами се разширява, като според доклад на Chainalysis през 2022 г. инвеститорите в криптовалути ще загубят около $3.8 милиарда от хакери, в сравнение с $3.3 милиарда през 2021 г.

Въпреки че Microsoft и OpenAI не са стартирали официални инициативи за криптовалути, измамниците се възползват от шума около дигиталните валути, задвижвани от изкуствен интелект, за да създават фалшиви токени. Всеки токен, подобен на ChatGPT или Bing, вероятно ще бъде измама.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене