НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Ще могат ли стейкърите да изтеглят токените си през март?

януари 14, 2023 7:02 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Ще могат ли стейкърите да изтеглят токените си през март?

Мрежата на Етериум ще бъде основно обновена през март след като бъде имплементирана актуализацията Shanghai.

Shanghai най-накрая ще освободи всички стейкнат ETH във веригата Beacon – ето как ще бъде извършено тегленето на заложените средства:

Когато мрежата на Етериум бъде надградена през март, ETH токените, които са били заложени в края на 2020 г., най-накрая ще бъдат освободени. Това обаче няма да се случи едновременно поради опасения за сигурността на мрежата.

При въвеждането на Shanghai ще бъде имплементирано EIP 4895 (Предложение за подобрение на Етериум). Това дава възможност за теглене от консенсусния слой за първи път от декември 2020 г. насам.

На 13 януари изследователят “Westie” описа подробно процеса, включващ т.нар. “опашка за излизане”:

Опашка за излизане от Етериум

Периодът на теглене на Етериум е динамичен и зависи от това колко валидатори напускат в дадения момент. Освен това валидаторите трябва да преминат през двуетапен процес на теглене – опашка за излизане и период на изтегляне на средствата.

Няколко различни параметъра определят опашката за излизане. Два от тях са пълният брой валидатори и нещо, което се нарича лимит на оттегляне. Ограничението за оттегляне е механизъм, който гарантира стабилността и сигурността на мрежата.

Лимита на оттегляне определя колко валидатора могат да излязат напълно на епоха или на 32 блока. Според изследователя при приблизително половин милион валидатори границата на отпадане ще бъде около 7. Освен това границата на отпадане се увеличава с 1 на всеки 65,536 валидатора.

След като даден валидатор премине през опашката за излизане, определена от лимита на оттегляне, той влиза в период на изтегляне на средствата. Този период се оценява на около 27 часа за валидатори, които не са санкционирани.

Периодът обаче зависи изцяло от това колко валидатори желаят да излязат напълно. Ако една трета от тях се опитат да го направят наведнъж, периодът на оттегляне може да достигне до три месеца.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн достигна деветседмичен връх


Изследователят заключи, че е трудно да се прогнозира, тъй като не знаем колко от 498,925 активни валидатори възнамеряват да излязат напълно от своите позиции.

“Що се отнася до това какво да очакваме за периода на оттегляне след Shanghai, трудно е да се каже. Лично аз смятам, че има голяма вероятност опашката да е много голяма (над 70 дни) в началото, тъй като има рециклиране на валидатори.”

Инерция на ликвидните залози

Част от стейкърите на Етериум вероятно ще преминат към платформи за ликвиден стейкинг заради по-добри възможности за доходност. По този начин ETH косвено се презапасява със стейквания.

Платформите за ликвиден стейкинг като Lido напоследък се представят добре единствено поради този нов наратив. Освен това количеството на стейкнати ETH наскоро достигна 16 милиона, което се оценява на приблизително $22.5 милиарда.

Към момента на писане на статията цената на Етериум се търгува на ниво малко над $1,400.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ChatGPT прогнозира цената на Cardano: Tradecurve обявява функционалността на Connect Wallet

В последно време Cardano и Tradecurve са актуални теми в динамичния и често променлив крипто пеизаж. Докато Cardano, играчът ветеран, се намира в ключов момент на ценово движение, Tradecurve, изгряващата звезда, привлича вниманието с най-новата си функция за свързване на портфейли.

май 30, 2023 10:03 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 10:02 3 мин. четене

Топ меме криптовалута за инвестиция през юни 2023 г.

Меме криптовалутите превземат света към момента, така че не е лесно да отдадете на “изкушението” и да се включите в този атрактивен сектор от криптовалутите.

май 30, 2023 10:01 5 мин. четене

Прогноза за цената на Filecoin за 2023 г. – не пропускайте Aptos и Collateral Network

Нарастващото търсене на дигитално съхранение на данни стимулира растежа на Filecoin (FIL), но накъде ще се насочи токенът FIL през 2023 г.?

май 30, 2023 10:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.