НАЧАЛО Прессъобщения

Ethereum и XRP се сриват. Този токен ли е спасението?

октомври 11, 2023 18:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ethereum и XRP се сриват. Този токен ли е спасението?

Положението в Израел със сигурност не помага на крипто инвеститорите, които изпитваха трудности с мечия пазар през септември, а октомври, въпреки че започна обещаващо, се обърна.

Ethereum и XRP обаче като че ли са сред най-големите губещи от ситуацията и много инвеститори се замислят дали не е по-сигурно да инвестират в предварителни продажби в момента, като тази на Bitcoin Minetrix?

Но нека разгледаме пазара малко по-подробно.

Какво се случва с Ethereum и защо не може да се “отлепи”?

Фондация Ethereum (The Ethereum Foundation) изненадващо прехвърли сумата от $2.7 милиона под формата на ETH чрез платформата Uniswap. Това е често срещана практика, при която фондацията продава токени с цел покриване на разходите, водеща до временни продажбени настъпления на пазара. В резултат на тази стъпка, Ethereum не се представя добре и намали на стойността си с над 3.7% за последните 24 часа, което предизвика негативна реакция сред основните криптовалути.

Въпреки че Фондация Ethereum разработва приложения и програми за мрежата на Ethereum, тя не е официална организация или централизирана група, която контролира действията върху веригата. Въпреки това, тя остава изключително влиятелна и може да оказва въздействие върху цените на токените или общата перспектива на Ethereum сред инвеститорите и разработчиците.

През април 2022 г. Фондацията притежаваше активи на стойност близо $1.29 милиарда в ETH – това представляваше около 0.297% от общото количество Ethereum по това време, както и допълнително около $300 милиона в не-крипто инвестиции.

Съдебната битка между Ripple и SEC още не е приключила

Битката между Ripple и Комисията по ценни книжа и борсите (SEC) продължава с пълна сила. През декември 2020 г. SEC обвини Ripple в нерегистрирано предлагане на ценни книжа чрез продажбата на XRP. По този въпрос, спорът се фокусира върху дали XRP трябва да бъде категоризиран като ценна книга. Според SEC, Ripple е продавалa XRP,  без да ги регистрира като такива или без да поиска разрешение.

Основният аргумент на SEC е, че Ripple и лидерите на компанията са провели продажби на XRP на стойност около $1.3 милиарда без регистрация. Брад Гарлингхаус, изпълнителен директор на Ripple, и съоснователът Крис Ларсен също са обвинени от SEC, твърдейки, че лично са се облагодетелствали от продажбите на XRP.

Защитата на Ripple акцентира върху липсата на ясни регулативни насоки по време на предполагаемите нарушения. Трябва да споменем обаче, че Ripple далеч не остава в защитна позиция, а компанията е подала искания за свободен достъп до информация с цел да изучи вътрешните документи на SEC. Развоят на делото ще има големи последствия за индустрията.

Но неяснотите около проекта доведоха до близо 8% спад в цената на седмична база.

Bitcoin Minetrix – предпродажба, която може да промени представите за облачен майнинг

Bitcoin Minetrix е нов проект в света на криптовалутите, който се отличава от гигантите като Ethereum и Ripple. Този проект все още е в етап на предпродажба, но вече привлича вниманието на множество инвеститори, благодарение на своя уникален подход към клауд майнинга. Освен това $BTCMTX вече събра над $1 милион в своята предварителна продажба.

Въпреки наличието на нов мечи пазар, който често се отразява на стабилността на множество криптовалути, Bitcoin Minetrix е в предпродажба, което го предпазва от внезапни спадове в цената. Това, съчетано със Stake-To-Mine концепцията, прави проекта уникален в крипто индустрията. Тази концепция предлага нов начин за добив на криптовалута, който променя правилата на играта.

Цената на монетата в момента е едва $0.011, което предоставя огромен потенциал за растеж. Ако разгледаме това в контекста на иновациите, които Bitcoin Minetrix представя в областта на клауд майнинга, според мнозина проектът може да промени начина, по който гледаме на крипто добива в облачното пространство.

Защо крипто инвеститорите харесват Bitcoin Minetrix?

Bitcoin Minetrix е един от новите играчи на крипто сцената, но вече привлича огромно внимание от страна на инвеститорите. Но защо този проект е толкова привлекателен?

Първо и най-важно, Bitcoin Minetrix има директна връзка с оригиналния Биткойн. Това веднага му придава авторитет и доверие сред крипто общността. При наличие на над 10,000 различни криптовалути, връзката с най-големия и най-известния от токените е същественo предимство.

Втората причина е възможността за пасивен доход. Системата на Bitcoin Minetrix позволява на инвеститорите да използват своите токени за получаване на добивни кредити, които се ползват за добив на Биткойн. Това означава, че инвеститорите могат да участват активно в мрежата, без да се изисква от тях да направят допълнителни инвестиции.

И въпреки че Bitcoin Minetrix е още в началото на своето развитие, ранните инвеститори имат възможността да реализират значителни печалби. Както историята на криптовалутите ни е показала, ранните участници често имат най-големите награди.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Предварителната продажба на Retik Finance (RETIK) започва да привлича вниманието, разгледайте проекта преди цената да се увеличи

Докато се впускаме в преглед на Retik Finance (RETIK), процъфтяващ проект в пейзажа на децентрализираните финанси (DeFi), ще разгледаме дали това може да се окаже уникална инвестиционна перспектива.

декември 7, 2023 16:01 4 мин. четене

Четири от най-добрите слотове на Gamshy

Gamshy е базиран в Рим разработчик на оборудване за онлайн платформи за хазарт. По-долу е представена колекция от четирите най-добри слот машини, пуснати от този доставчик.

декември 7, 2023 15:30 4 мин. четене

Топ 5 меме монети, които да купите през 2024 г.

В криптопространството 2024 г. се откроява като ключова година както за инвеститорите, така и за ентусиастите.

декември 7, 2023 14:30 6 мин. четене

Невероятна прогноза от крипто анализатор: XRP ще скочи до $10,000 – може ли това да се случи?

Крипто аналитик прогнозира, че XRP ще скочи до $10,000 – но може ли това да се случи? Разберете дали тази прогноза може да се сбъдне.

декември 7, 2023 12:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.