НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум пада рязко в сравнение с Биткойн

ДЕК. 13, 2018 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум пада рязко в сравнение с Биткойн

След като се наслади на година популярност за своите интелигентни договори, Етериум е отбелязал голям спад в сравнение с Биткойн, като процентът на доминантност достигна 14% и спадна, докато Биткойн е на 54% и нараства.


Това е втората най-популярна криптовалута от 2017 година насам. За кратко време през юни 2017 г. изглеждаше, че Етериум може да изпревари Биткойн като, когато процентът на доминантност достигна 32%, докато процентът на Биткойн се срина до 38%.

Ethereum е най-популярната криптовалута, която има технология за интелигентни договори, която може да се използва за изграждане на децентрализирани приложения (Dapps). Те са като нормални приложения, но са интегрирани в блокчейна на Етериум, което им осигурява криптографска сигурност.


Многобройни Dapps и криптовалути са създадени с Етериум, след като придоби световна популярност през 2017 г., но сега Ethereum изглежда губи популярност.


Понастоящем цената е спаднала до 258 долара на 14-ти август 2018 г., след като спадна с 20% за един ден, което е далеч по-лошо от спада от 6%, който Биткойн претърпя през същия ден. Това е най-ниската цена на Етериум откакто се превърна в една от най-големите криптовалути.

Етериум е достигна връх от близо 1,400 долара през януари 2018 г., а само преди месец падна близо до 500 USD. По същество Етериум е загубил почти 50% от стойността си за един месец, което показва, че губи популярност.

Точната причина за упадъка на Етериум не е известна. Възможно е разработчиците да избират да създадат свои собствени платформи и блокчейн, вместо да използват тази на Биткойн, което намалява търсенето на Биткойн. Големи криптовалути като EOS и Tron са оставили Етериум наскоро създадоха собствени блокчейни.

Това е особено лесно, тъй като Етериум е с отворен код, така че всеки може да копира кода и да започне своя криптовалута. Освен това съществуват криптота, като Cardano и EOS, които твърдят, че са като Етериум, но по-добри. Независимо дали са по-добри, е ясно, че има конкуренция, докато преди това практически нямаше.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Този алткойн се покачва след листинг на Coinbase

Adventure Gold (AGLD), който е родният крипто актив на Loot Project, който сега е листнат в Coinbase Pro.Проектът пусна незаменими токени “Loot Bag” (NFT), които по същество представляват текстови фай...
СЕП. 21, 2021 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Dogecoin милионерът' загуби половин милион долара

Някои статистики за загуби от DogecoinКонтесото написа в Twitter, че тъй като мнозина го упрекват, че е показал портфолиото си само когато DOGE е нагоре, той е готов да демонстрира и загубите си от кр...
СЕП. 21, 2021 18:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е ценна книга, според известният трейдър Питър Бранд

Като се има предвид това, регулаторната несигурност, свързана с криптовалутата, създадена от Ripple, няма да попречи на търговеца ветеран да я притежава "при правилните обстоятелства".Бранд, дългогоди...
СЕП. 21, 2021 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света