НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум ще комбинира Каспър и Sharding актуализациите

ЮНИ. 16, 2018 21:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум ще комбинира Каспър и Sharding актуализациите

Етереум (ETH) разработчиците наскоро обсъдиха най-важните предстоящи актуализации в мрежата на ETH.


Обсъждането се случи по време на срещата Етериум Core Devs # 40, която се проведе петък, 15-ти юни. Централна тема на скорошната среща е пренасрочването на датата за пускането на двете основни актуализации на веригата Етериум - Каспър и sharding.

Каспър трябваше да бъде освободен като интелигентен договор, отделно от актуализацията. Новите предложения предполагат, че Каспър може да бъде пуснат на shard или на странична верига.

Sharding, обявено от съоснователя на Етериум, Виталик Бутерин, през април 2018 г., е метод за увеличаване на броя на транзакциите, които блокчейнът може да обработва. Идеята е, че възлите съхраняват само част от разпределения регистър, но всеки елемент(shard), т.е. възел, може да разчита на информацията на другите.

Casper FFG беше публикуван за пръв път през октомври 2017 г. като "proof of stake (PoS)-based finality system which overlays an existing proof of work (PoW) blockchain". Тя има за цел да реши "отворените въпроси за икономическата финалност чрез валидаторни депозити и крипто - икономически стимули."

В края на април беше представено предложението за подобрение на Етереум (EIP) # 1011: Hybrid Casper FFG с цел решаване на проблемите, свързани с крипто копаенето, чрез осигуряване на хибридна консенсусна система.

Според последното предложение(EIP) мрежата ETH би съчетала PoW с консенсус PoS, с цел евентуалeн преход към PoS.


Според EIP, една от спецификациите на актуализацията намалява възнаграждението за миньорите от 3 ETH до 0,6 ETH. Както каза Бутерин на неотдавнашната среща, че пренасрочването на sharding и Каспър ще увеличи мащаба на веригата до теоретичния максимум.

Бутерин предложи, че разсрочването на подобренията ще намали сумата на депозита, необходима за участие в осигуряването на мрежата от 1500 ETH до 32 ETH, което би направило участието в залагането "по-жизнеспособно". Бутерин твърди също така, че новият модел ще позволи на разработчиците да пуснат Casper без да се нарушава мрежата на Етериум, твърдейки, че Casper е "по-отделен от главната верига."

Компонентът Casper е малко по-отделен от главната верига. Това означава, че може да се развие по-малко интригуващо по някои начини, може да се развие като отделна верига и да има свои собствени правила.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Curve Dao Token (CRV) и Swipe (SXP) до Луната, твърди анализатор и трейдър (видео)

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима ‘Crypto Michaël’, каза, че Curve Dao Token (CRV) и Swipe (SXP) ще се изстрелят до Луната. CRV е токен за управление за Curve платформата, която стартира към ...
СЕП. 27, 2020 17:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как криптовалутата на Uniswap може да се изстреля с 34%, според анализатор

Така казва псевдонимният анализатор, чиито неотдавнашни прогнози за новосъздадения DeFi токен се оказаха точни. В свой туит от четвъртък, той коригира възходящата цел на UNI / USD до $6.43. Двойката с...
СЕП. 25, 2020 19:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainlink демонстрира сила и отскочи с 30%

След шестседмичен спад от върха си, Chainlink отскочи с 30% в последните 24 часа след като имаше разпродажба от член на разработническия екип, който оказа сериозен натиск върху цената. Силният от...
СЕП. 25, 2020 13:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тим Дрейпър разкри крипто портфолиото си

Милиардерът разкри по време на виртуалната инвестиционна конвенция Linqto, че държи криптовалутата на Ripple, 4-тата по пазарна капитализация криптовалута в света. Дискутирайки алткойно портфейла...
СЕП. 24, 2020 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света