НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум ще комбинира Каспър и Sharding актуализациите

ЮНИ. 16, 2018 21:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум ще комбинира Каспър и Sharding актуализациите

Етереум (ETH) разработчиците наскоро обсъдиха най-важните предстоящи актуализации в мрежата на ETH.

 


Обсъждането се случи по време на срещата Етериум Core Devs # 40, която се проведе петък, 15-ти юни. Централна тема на скорошната среща е пренасрочването на датата за пускането на двете основни актуализации на веригата Етериум - Каспър и sharding.

Каспър трябваше да бъде освободен като интелигентен договор, отделно от актуализацията. Новите предложения предполагат, че Каспър може да бъде пуснат на shard или на странична верига.

Sharding, обявено от съоснователя на Етериум, Виталик Бутерин, през април 2018 г., е метод за увеличаване на броя на транзакциите, които блокчейнът може да обработва. Идеята е, че възлите съхраняват само част от разпределения регистър, но всеки елемент(shard), т.е. възел, може да разчита на информацията на другите.

Casper FFG беше публикуван за пръв път през октомври 2017 г. като "proof of stake (PoS)-based finality system which overlays an existing proof of work (PoW) blockchain". Тя има за цел да реши "отворените въпроси за икономическата финалност чрез валидаторни депозити и крипто - икономически стимули."

В края на април беше представено предложението за подобрение на Етереум (EIP) # 1011: Hybrid Casper FFG с цел решаване на проблемите, свързани с крипто копаенето, чрез осигуряване на хибридна консенсусна система.

Според последното предложение(EIP) мрежата ETH би съчетала PoW с консенсус PoS, с цел евентуалeн преход към PoS.


Според EIP, една от спецификациите на актуализацията намалява възнаграждението за миньорите от 3 ETH до 0,6 ETH. Както каза Бутерин на неотдавнашната среща, че пренасрочването на sharding и Каспър ще увеличи мащаба на веригата до теоретичния максимум.

Бутерин предложи, че разсрочването на подобренията ще намали сумата на депозита, необходима за участие в осигуряването на мрежата от 1500 ETH до 32 ETH, което би направило участието в залагането "по-жизнеспособно". Бутерин твърди също така, че новият модел ще позволи на разработчиците да пуснат Casper без да се нарушава мрежата на Етериум, твърдейки, че Casper е "по-отделен от главната верига."

Компонентът Casper е малко по-отделен от главната верига. Това означава, че може да се развие по-малко интригуващо по някои начини, може да се развие като отделна верига и да има свои собствени правила.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance Coin все по-близо до това да измести Етериум в топ 10 класацията

Към този момент BNB вече е достигнал малко над 40% от пазарната капитализация на Етериум, което означава, че цената на токенът ще трябва да се утрои оттук, за да измести основния си конкурент.През пос...
АПР. 12, 2021 22:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Tezos (XTZ) скача с 25%

Tezos отбеляза забележителни печалби през последните седем дни, тъй като цената на родната криптовалута, XTZ, скочи с около 25%.Това идва на фона на новините за пускането на тестовата мрежа Tenderbake...
АПР. 12, 2021 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Оракулът за Binance Smart Chain Orakuru стартира с редица одити

Orakuru, оракулски протокол за Binance Smart Chain, наскоро завърши успешна продажба на токени в платформата за набиране на средства KickPad. В началото имаше значително търсене на проекта, като ...
АПР. 12, 2021 15:13 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света