НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум ще комбинира Каспър и Sharding актуализациите

ЮНИ. 16, 2018 21:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум ще комбинира Каспър и Sharding актуализациите

Етереум (ETH) разработчиците наскоро обсъдиха най-важните предстоящи актуализации в мрежата на ETH.


Обсъждането се случи по време на срещата Етериум Core Devs # 40, която се проведе петък, 15-ти юни. Централна тема на скорошната среща е пренасрочването на датата за пускането на двете основни актуализации на веригата Етериум - Каспър и sharding.

Каспър трябваше да бъде освободен като интелигентен договор, отделно от актуализацията. Новите предложения предполагат, че Каспър може да бъде пуснат на shard или на странична верига.

Sharding, обявено от съоснователя на Етериум, Виталик Бутерин, през април 2018 г., е метод за увеличаване на броя на транзакциите, които блокчейнът може да обработва. Идеята е, че възлите съхраняват само част от разпределения регистър, но всеки елемент(shard), т.е. възел, може да разчита на информацията на другите.

Casper FFG беше публикуван за пръв път през октомври 2017 г. като "proof of stake (PoS)-based finality system which overlays an existing proof of work (PoW) blockchain". Тя има за цел да реши "отворените въпроси за икономическата финалност чрез валидаторни депозити и крипто - икономически стимули."

В края на април беше представено предложението за подобрение на Етереум (EIP) # 1011: Hybrid Casper FFG с цел решаване на проблемите, свързани с крипто копаенето, чрез осигуряване на хибридна консенсусна система.

Според последното предложение(EIP) мрежата ETH би съчетала PoW с консенсус PoS, с цел евентуалeн преход към PoS.


Според EIP, една от спецификациите на актуализацията намалява възнаграждението за миньорите от 3 ETH до 0,6 ETH. Както каза Бутерин на неотдавнашната среща, че пренасрочването на sharding и Каспър ще увеличи мащаба на веригата до теоретичния максимум.

Бутерин предложи, че разсрочването на подобренията ще намали сумата на депозита, необходима за участие в осигуряването на мрежата от 1500 ETH до 32 ETH, което би направило участието в залагането "по-жизнеспособно". Бутерин твърди също така, че новият модел ще позволи на разработчиците да пуснат Casper без да се нарушава мрежата на Етериум, твърдейки, че Casper е "по-отделен от главната верига."

Компонентът Casper е малко по-отделен от главната верига. Това означава, че може да се развие по-малко интригуващо по някои начини, може да се развие като отделна верига и да има свои собствени правила.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Този алткойн се покачва след листинг на Coinbase

Adventure Gold (AGLD), който е родният крипто актив на Loot Project, който сега е листнат в Coinbase Pro.Проектът пусна незаменими токени “Loot Bag” (NFT), които по същество представляват текстови фай...
СЕП. 21, 2021 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Dogecoin милионерът' загуби половин милион долара

Някои статистики за загуби от DogecoinКонтесото написа в Twitter, че тъй като мнозина го упрекват, че е показал портфолиото си само когато DOGE е нагоре, той е готов да демонстрира и загубите си от кр...
СЕП. 21, 2021 18:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е ценна книга, според известният трейдър Питър Бранд

Като се има предвид това, регулаторната несигурност, свързана с криптовалутата, създадена от Ripple, няма да попречи на търговеца ветеран да я притежава "при правилните обстоятелства".Бранд, дългогоди...
СЕП. 21, 2021 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света