НАЧАЛО Алткойни

Етериум удря 50 милиона адреса

декември 17, 2018 11:37 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум удря 50 милиона адреса

Интересното е, че дори и в непредвидимия пазар на мечки през 2018 г. ръстът на тази цифра не се е забавил значително, както е показано на графиката по-долу.

Според данните, събрани от The Block от Etherscan.io, броят на уникалните адреси на Етериум (не портфейли) наскоро надмина ключовото ниво от 50 милиона – едно монументално постижение за всяка мрежа.

Въпреки това настоящите перспективи за растеж на тази статистика са далеч от тези, наблюдавани в началото на януари 2018 г., когато ETH надвиши $ 1,000, а търсенето на DApps и Етериум токена скочи чуствително. Например, на 4-ти януари, когато манията на алткойните достигна своя връх, за един ден бяха създадени 352,888 нови адреса.

Днес приблизително 70,000 нови адреса се добавят към мрежата всеки ден, което е далеч от малка сума. Това може да означава, че десетки хиляди потребители все още виждат стойност в това, което Етериум може да предложи, тъй като процесите са станали още по-евтини.

Докато непрекъснатият растеж на мрежата е добре дошъл, то не е всичко, слънце и дъги, така да се каже. Както отбелязва The Block, броят на активните адреси или сметките, които изпращат и получават транзакции ежедневно, всъщност са паднали, дори когато общите адреси са се увеличили. На 16-ти януари 2018 г. 719,093 Етериум адреси изпращат и / или получават средства, като за събота са 232,085.

Още по-лошо, активните адреси на Етериум съставляват само 0,46% от всички съществуващи уникални адреси, далеч от януарските 3,5%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Uniswap: Разработчиците планират да наберат $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад най-голямата в света децентрализирана крипто борса (DEX) по обем на търговия, планират да наберат стотици милиони долари в нов кръг на финансиране.

октомври 3, 2022 10:30 1 мин. четене

Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

Съоснователят на Етериум (ETH) каза, че имплозията на Terra (LUNA) по-рано тази година е нанесла голям удар върху децентрализацията на криптовалутите.

октомври 3, 2022 9:00 1 мин. четене

Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие

Популярен крипто трейдър твърди, че последното тримесечие на годината може да донесе печалби на крипто пазарите.

октомври 2, 2022 17:18 1 мин. четене

Ето кои са водещите EthereumPoW (ETHW) екосистеми

EthereumPoW (ETHW), proof-of-work разклонение на Етериум (ETH) мрежата, обявява своя първи по рода си списък с екосистеми.

октомври 2, 2022 16:08 1 мин. четене