НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум транзакциите са се утроили спрямо тези на Биткойн

ЮЛИ. 19, 2018 10:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум транзакциите са се утроили спрямо тези на Биткойн

Броят на Етериум транзакциите на 17-ти юли възлиза на 701 292, което е три пъти повече от броя на Биткойн транзакциите, който възлизат на 233 807, според данните на Bitinfocharts.


Етериум също изпреварва транзакциите на XRP, които възлизат на 513,450.


Етериум и XRP си разменят местата за най-много блокчейн транзакции през последните няколко месеца, като XRP поддържаше широк маржин през октомври 2017 г., когато отчиташе 988,362 транзакции в сравнение с 283,871 на Етериум и 203,523 на Биткойн. Това постепенно се променя през декември 2017 г., когато Етериум и XRP започнаха да разменят позиции.Обемът на транзакциите може да показва полезност и адаптация, а също така да предложи известно разбиране за начина, по който потребителите избират да използват различни блокчейн и криптовалути.

Биткойн например, е добре утвърден като цифров актив, който съхранява стойност, подобна на злато, поради ограниченото му предлагане и статут като най-стария блокчейн. Това може да се промени с течение на времето с по-голяма адаптация и развитието на Lightning Network - мащабно решение, предназначено да направи Биткойн лесен за използване, като пари в брой.

Етериум е на върха въпреки мрежовото запушване през последните седмици, което доведе до по-бавни транзакции, които предизвикаха обвинения, че някой се опитва да блокира мрежата нарочно.

Платформата поддържа постоянно висок обем на транзакциите отчасти, поради способността си да захранва децентрализирани приложения. Етериум разполага с около 1700 DApps на блокчейна си с общо 100 500 токен договора, според данните на Etherscan. Броят на DApps на Етериум продължава да нараства след раздялата с Tron, EOS , Vechain и Augur , както и други, които пускат свои собствени мрежи, за да изградят своите екосистеми и да се справят с мащабируемостта и сигурността по свой собствен начин.

Тъй като базираните на блокчейн решения и криптовалути стават все по-интегрирани в редица индустрии, включително финансите, логистиката на веригата за доставки, управлението и воденето на досиета, те ще представляват преглед на начина, по който технологията може да проследява транзакциите, да прехвърля стойността и да изпълнява споразумения.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Cosmos (ATOM) достигна нов връх на фона на пазарния спад

Въпреки че се е отдръпнала до $40.82 към момента на публикуване, този скок бележи първия път, когато криптовалутата ATOM пробива над нивото то $40. Спечелвайки над 360% от средата на юли, Cosmos вече ...
СЕП. 20, 2021 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Hydra' актуализацията на Cardano ще е революционна

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън казва, че нова инициатива, наречена “Hydra”, се разработва на новия хард форк Alonzo, за да подобри аспектите на мащабируемостта и съхранението. Lot's to say abo...
СЕП. 19, 2021 20:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китове местят Етериум (ETH) за над $750 милиона

Според данните, споделени от услугата за проследяване на Whale Alert, през последните 36 часа притежателите на големи количества крипто, известни като китове, са прехвърлили 251,261 ETH - втората най-...
СЕП. 19, 2021 10:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света