НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH) изглежда се насочва към $4,300

септември 6, 2021 9:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH) изглежда се насочва към $4,300

Етериум се търгуваше на $3,800 след експоненциално рали, на фона на което тества психологическото ниво от $4,000 на 3-ти септември.

Криптовалутата успя да се възстанови над $3,860, като изглежда може да последва повторен тест на най-високите нива за всички времена.

Докъде може да стигне възхода на Етериум? 

NVT (network value to transactions) сигналът на Етериум (14 -дневна подвижна средна) наскоро достигна 17-месечен връх, последно наблюдаван през август 2020 г. Висок отчет на NVT показва, че оценката на мрежата изпреварва обема на транзакциите. 

Когато NVT е висока, мрежовата стойност е доста над стойността, която се прехвърля в мрежата. Докато това може да представлява потенциален балон, в случая на Етериум описваше етапи на растеж, наред със силно ценово действие.

Трябва да се отбележи, че през последните две години, когато NVTS наблюдаваше параболичен растеж, Етериум показваше постоянно рали с огромен ръст на цените. Подобна тенденция се наблюдава към началото на януари 2020 г., когато ETH се повиши с почти 140% само за месец.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Заформят се съмнения около смарт договорите на Cardano (ADA)

Интересното е, че и този път 140% ръст от дъното на 20-ти юли би тласнал актива близо до $4,300, което е около ATH на криптовалутата от $4,362. По този начин силната траектория на NVTS с около 140% печалби може да доведе ETH до неговия ATH или дори над него, ако нарастването на показателя продължи.

Въпреки това, спадът в активните адреси на Етериум, който стига до най-ниското ниво от осем месеца, е тревожна тенденция. Скок в активните адреси, преди ETH да стигне своя ATH, би бил решаващ.

Освен високата стойност на мрежата, други фактори, влияещи върху цената на ETH, са откритият интерес и дневният обем на фючърсите на ETH. Въз основа на данни от Skew, обемът на ETH опциите претърпя подем през последната седмица. Всъщност на 1-ви септември Етериум видя връх в обема на опциите, последван от друг малък връх два дни по-късно.

Освен това откритият интерес на Етериум фючърси достигна 13-месечен връх от $589,275,968 на Okex. И на други борси агрегираният отворен интерес към фючърсите на ETH беше висок, като общата сума беше близо до най-високата стойност от май ($10.9 милиарда).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

Цената на алткойн скочи с 2,000% след объркване

Цената на един алткойн се повиши, след като той беше сбъркан с родната валута на Arbitrum, която ще бъде пусната в обращение днес, на 23 март.

март 23, 2023 14:00 1 мин. четене

Какви са очакванията за цената на Arbitrum след airdrop събитието?

Популярен крипто анализатор сподели вижданията си за това как ще се отрази airdrop събитието на цената на Arbitrum (ARB).

март 22, 2023 20:00 2 мин. четене

Coinbase ще листне ARB преди airdrop събитието, наред с други големи борси

Coinbase, водеща криптоборса в САЩ, включи ARB към списъка си с предлагани токени, криптоактив създаден от решението за мащабиране на Етериум (ETH) – Arbitrum.

март 22, 2023 15:04 1 мин. четене