НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум е зле поради липсата на активни dApps, според нобелов икономист

ОКТ. 29, 2018 20:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум е зле поради липсата на активни dApps, според нобелов икономист

Нуриел Рубини, световно признат икономист и професор в Stern School, заяви, че спадът в стойността на Етериум е очакван поради липсата на активни децентрализирани приложения (dApps).Той сподели:

Нищо чудно, че Етериум се разпада. 75% от DApps са cryptokitties, измамни пирамидални схеми и казино игри. Останалите 25% са DEX, които никой не използва, тъй като 99% от транзакциите са на централизирани борси и 99% от криптовалутите вече са загубили 99% от стойността си.

Контра-аргумент


В първите дни на интернет и мрежата, огромното мнозинство от платформи и уеб сайтове са изключително прости приложения като електронна поща и услуги за сетълмент на данни, които не са могли да постигнат нещо значително.

След като минаха десетилетия и инфраструктурата за поддръжка на интернет, включително хардуера на компютрите, изчислителните облаци и софтуера драстично се подобри, интернет се превърна в базов протокол за споделяне на данни, захранвайки почти всичко от видео стрийминг до финансови услуги.

Криптовалутите като клас активи и протокола Етериум като децентрализирана компютърна мрежа все още са в начален стадий. Етериум може да обработва около 10 до 12 транзакции на секунда на основната си мрежа и като такъв, типът услуги, които dApps може да осигури е ограничен.

Подобренията на протоколното ниво се изпълняват с експоненциален процент. Виталик Бутери, съосновател на Етериум, заяви, че внедряването на второстепенни решения Sharding и Plasma може потенциално да увеличи транзакционния капацитет на Етериум до милион транзакции в секунда, които ще могат да поддържат интернет и финансови мрежи.


Понастоящем dApps с прости концепции като CryptoKitties доминират в пространството и децентрализираните крипто борси не са близо до конкуренцията с централизираните платформи.


Въпреки това децентрализираните изчислителни екосистеми и протоколите за интелигентни договори, базирани на публични блокчейн като Етериум, Cardano и EOS , са на възраст под три години.

Вече dApps като Brave Browser, който компенсира издателите с цифрова валута, наречена BAT въз основа на трафика им, има повече от три милиона потребители.

Подобряването на базовия протокол на Eтериум позволи на ETH токена, да функционира като нещо, в което може да се пази стойност, заедно с Биткойн, най-доминиращата криптовалута на пазара.

Като се има предвид, че Brave Browser и шепа dApps са виждали бърз растеж през изминалата година, въпреки ограниченията на Етериум по отношение на мащабируемостта, след като базовият протокол се подобрява, dApps ще продължат да виждат увеличаване на ефективността при обработката на информацията.

Аргументът на Рубини за дългосрочния спад на Етериум се основава на предположението, че dApps ще застане в стагнация, а децентрализираните системи няма да се харесат на поколение Y.

И все пак, едно проучване разкри, че половината от това поколения в Америка се интересуват изключително много от използването на криптовалути, което би било разумно само като се има предвид намаляването на доверието към наследствените финансови системи от поколение Y.

LINE и Kakao, двете най-големи интернет компании в Азия, заедно с Tencent, създадоха свои собствени крипто борси с намерението да се възползват от технологията блокчейн и dApps.


Какво се случва, ако dApps спечелят популярност?


Ако dApps започнат да достигат броя на активните потребители, които Brave Browser е събрал през последните 12 месеца и ако приемането на dApps се увеличи през следващите години, аргументът на Рубини и други икономисти относно използваемостта на криптовалути става безсмислен.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Топ 5 алткойна с висок потенциал за 2022 г.

В ново интервю с Джесика Уокър от CoinMarketCap, Пал казва, че Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) действат като “базови инвестиции”, всяка по своя собствена причина.“Разглеждам го от гледна точка на мрежов...
ЯНУ. 16, 2022 15:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с почти 400% след листинг на Coinbase

PolySwarm (NCT) е проект за откриване на заплахи и зловреден софтуер, който беше изброен от Coinbase Pro в сряда, заедно с алткойните Inverse Finance (INV), Liquity (LQTY), Propy (PRO).След това всичк...
ЯНУ. 16, 2022 00:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Два протокола от първи слой се насочват към нови върхове

Крипто анализаторът, известен под псевдонима Smart Contracter, каза на своите 201,800 последователи в Twitter, че собствените токени на блокчейн платформите Harmony (ONE) и Fantom (FTM) се стремят да ...
ЯНУ. 16, 2022 12:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether замразиха $150 милиона USDT и ограничиха 3 адреса

Според блокчейн данни, Tether замрази USDT на стойност над $150 милиона на 13-ти януари. Това не е първият път, в който Tether замразява средства по този начин, като това често създава притеснения сре...
ЯНУ. 14, 2022 20:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света