НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум е зле поради липсата на активни dApps, според нобелов икономист

ОКТ. 29, 2018 20:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум е зле поради липсата на активни dApps, според нобелов икономист

Нуриел Рубини, световно признат икономист и професор в Stern School, заяви, че спадът в стойността на Етериум е очакван поради липсата на активни децентрализирани приложения (dApps).

 Той сподели:

Нищо чудно, че Етериум се разпада. 75% от DApps са cryptokitties, измамни пирамидални схеми и казино игри. Останалите 25% са DEX, които никой не използва, тъй като 99% от транзакциите са на централизирани борси и 99% от криптовалутите вече са загубили 99% от стойността си.

Контра-аргумент


В първите дни на интернет и мрежата, огромното мнозинство от платформи и уеб сайтове са изключително прости приложения като електронна поща и услуги за сетълмент на данни, които не са могли да постигнат нещо значително.

След като минаха десетилетия и инфраструктурата за поддръжка на интернет, включително хардуера на компютрите, изчислителните облаци и софтуера драстично се подобри, интернет се превърна в базов протокол за споделяне на данни, захранвайки почти всичко от видео стрийминг до финансови услуги.

Криптовалутите като клас активи и протокола Етериум като децентрализирана компютърна мрежа все още са в начален стадий. Етериум може да обработва около 10 до 12 транзакции на секунда на основната си мрежа и като такъв, типът услуги, които dApps може да осигури е ограничен.

Подобренията на протоколното ниво се изпълняват с експоненциален процент. Виталик Бутери, съосновател на Етериум, заяви, че внедряването на второстепенни решения Sharding и Plasma може потенциално да увеличи транзакционния капацитет на Етериум до милион транзакции в секунда, които ще могат да поддържат интернет и финансови мрежи.


Понастоящем dApps с прости концепции като CryptoKitties доминират в пространството и децентрализираните крипто борси не са близо до конкуренцията с централизираните платформи.


Въпреки това децентрализираните изчислителни екосистеми и протоколите за интелигентни договори, базирани на публични блокчейн като Етериум, Cardano и EOS , са на възраст под три години.

Вече dApps като Brave Browser, който компенсира издателите с цифрова валута, наречена BAT въз основа на трафика им, има повече от три милиона потребители.

Подобряването на базовия протокол на Eтериум позволи на ETH токена, да функционира като нещо, в което може да се пази стойност, заедно с Биткойн, най-доминиращата криптовалута на пазара.

Като се има предвид, че Brave Browser и шепа dApps са виждали бърз растеж през изминалата година, въпреки ограниченията на Етериум по отношение на мащабируемостта, след като базовият протокол се подобрява, dApps ще продължат да виждат увеличаване на ефективността при обработката на информацията.

Аргументът на Рубини за дългосрочния спад на Етериум се основава на предположението, че dApps ще застане в стагнация, а децентрализираните системи няма да се харесат на поколение Y.

И все пак, едно проучване разкри, че половината от това поколения в Америка се интересуват изключително много от използването на криптовалути, което би било разумно само като се има предвид намаляването на доверието към наследствените финансови системи от поколение Y.

LINE и Kakao, двете най-големи интернет компании в Азия, заедно с Tencent, създадоха свои собствени крипто борси с намерението да се възползват от технологията блокчейн и dApps.


Какво се случва, ако dApps спечелят популярност?


Ако dApps започнат да достигат броя на активните потребители, които Brave Browser е събрал през последните 12 месеца и ако приемането на dApps се увеличи през следващите години, аргументът на Рубини и други икономисти относно използваемостта на криптовалути става безсмислен.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум с нов ATH и Берлин Upgrade е пуснат на Mainnet-а

Дългоочакваният ъпгрейд стартира в основната мрежа на ETH, събитие, което подхранва възходящите пазарни настроения в полза на цифровата валута. Надстройката стартира на блок номер 1224400 като този бл...
АПР. 16, 2021 17:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света