НАЧАЛО Регулации

ЕС затяга крипто регулациите

юли 21, 2021 9:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ЕС затяга крипто регулациите

Европейският съюз затяга своите разпоредби относно транзакциите с криптовалута, за да добави допълнителен слой за защита на своите граждани.

ЕС представи нов пакет за забрана на анонимни транзакции с цифрови активи.

Новото предложение на Европейския съюз, ще изисква доставчиците на услуги за криптовалути да събират допълнителна информация от потребителите с цел борба срещу изпирането на пари. Твърди се, че този ход допълнително ще предотврати незаконната финансова дейност в региона.

Доставчиците на крипто услуги ще трябва да събират информация за потребителите, които желаят да прехвърлят цифрови активи, включително името на инициатора на прехвърлянето, номера на сметката, местоположението на който съществува акаунтът и къде се обработва транзакцията.

Допълнителната информация, включително адрес на създателя, номер на личен документ, дата и място на раждане. Фирмите за цифрови активи трябва да гарантират, че необходимата информация е включена в трансфера.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Илон Мъск, Джак Дорси и Кати Ууд ще обсъждат Биткойн на конференцията ‘The B Word’

Предложението се отнася за всички доставчици на услуги, свързани с криптовалути и е насочено само към големи транзакции. Според предложението новото изменение ще осигури пълна проследимост на цифровите трансфери на активи, включително Биткойн. 

В допълнение, в пакета се посочва, че предоставянето на анонимни портфейли за криптовалута е забранено, както анонимните банкови сметки също са забранени.

На правоприлагащите органи ще бъде осигурен и достъп до новата система, която ЕС се надява да ускори разследванията, свързани с престъпна дейност при трансгранични сделки. Целта е да се укрепи финансовата стабилност и сигурност в Европа с новия план.


Докато предложението беше представено на 20-ти юли, Европейският парламент ще вземе окончателното решение по пакета, което може да отнеме до две години, докато то стане ново законодателство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене