НАЧАЛО Регулации

ЕС отхвърли законопроектът, застрашаващ Биткойн

март 15, 2022 12:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ЕС отхвърли законопроектът, застрашаващ Биткойн

Използването на криптовалути с доказателство за работа беше под въпрос след проекта на предложената от Европейския съюз (ЕС) правна рамка за управление на виртуални валути, известна като рамката за пазари на крипто активи (MiCA).

Въпреки това, в понеделник, 14-ти март, комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент реши да гласува против забраната на активите с доказателство за работа, които са в основата на популярни криптовалути като Биткойн и Етериум.

Всъщност разпоредбата, която можеше да принуди криптовалутите PoW да преминат към по-екологични механизми, не успя да получи необходимите гласове в парламента.

По-ранна версия на рамката на MiCA включва ясен и недвусмислен раздел, който се застъпва за ограничаване на крипто услугите, които разчитат на екологично неустойчиви техники за консенсус, започвайки през януари 2025 г., като забраната влиза в сила незабавно. Клаузата обаче в крайна сметка беше отменена в резултат на широко разпространена опозиция от сектора.

Д-р Щефан Бергер, европейски парламентарист, отговарящ за законодателната рамка на MiCA по това време, каза, че проблемният параграф е бил оттеглен, но все още не е взето окончателно решение.

Прочети Още: Защо Биткойн се търгува под $50,000?

Въпреки това, новият проект съдържа предложение, което е идентично с предишното, в което се посочва, че крипто активите “трябва да бъдат обект на минимални стандарти за екологична устойчивост по отношение на техния консенсусен механизъм, използван за валидиране на транзакции”, което се отнася до криптовалути, които използват доказателство за работа като консенсусен механизъм за потвърждаване на транзакции.

В допълнение, крипто, които са енергоемки, ще трябва да “създадат и поддържат поетапен план за внедряване, за да гарантират съответствие с тези изисквания”.

Тъй като Биткойн не може да завърши превключването, той би бил пряко засегнат от това законодателство, ако ЕС не беше гласувал против него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

На 26 януари законодателите в Ню Йорк внесоха в местния сенат законопроект, който може да позволи на държавните агенции да признават криптовалутата за законно платежно средство.

януари 28, 2023 21:21 2 мин. четене

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене