НАЧАЛО Биткойн Алткойни

EOS не е базиран на блокчейн

НОЕ. 4, 2018 17:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 EOS не е базиран на блокчейн

След завършването на първото сравнително тестване на EOS, много от хората в бранша останаха очудени от резултатите. Whiteblock, фирмата за сравнителен анализ, определи, че EOS всъщност не е блокчейн.


EOS стартира като ERC20 токен, но е преминал на собствена платформа през август 2018 г. Една от основните различия между EOS и Етериум са, че EOS използва система Proof-of-Stake, за да реши как блоковете се валидират и кои производители се възнаграждават.

Whiteblock създаде работеща реплика на EOS и приложи реални симулации за работа, за да определи нейната производителност и диапазон на възможностите. Тестовете на Whiteblock разкриха някои особености, за които инвеститорите и ентусиастите може би не искат да чуят.

"EOS не е блокчейн, а разпределена хомогенна система за управление на бази данни, ясно разграничение, тъй като техните транзакции не са криптографски потвърдени".

Тестовете показват също, че EOS не е децентрализирана технология.

Производителите на EOS блокове са силно централизирани и потребителите могат да осъществяват достъп до мрежата само чрез блоковите производители като посредници. Производителите на блокове са една точка на провал за цялата система.

В допълнение към, а може би и в резултат на липсата на децентрализация, EOS е изправена пред ключова слабост в сигурността. Whiteblock откри, че EOS е уязвим на Sybil атака, при която фалшивите идентичности могат да бъдат използвани за подкопаване на системата.

Това всъщност е голяма уязвимост в системата, тъй като измамните потребители са по същество, способни да създават злонамерени сметки много по-бързо, отколкото производителите на блокове могат да постигнат консенсус. Това допълнително доказва високото ниво на централизация, което съществува в мрежата на EOS, и огромната мощ, която тези производители на блокове притежават.

Скоростта на протокола EOS също беше поставена под въпрос от проучването на Whiteblock. EOS whitepaper-а твърди, че протоколът ще може да се приспособява към приемане в световен мащаб с възможността да обработва милиони транзакции в секунда. Въпреки това, според констатациите на Whiteblock, протоколът въобще не е толкова бърз.

По време на тестовете с реални условия от 50 милисекунди за латентност при закъснение и 0,01% загуба на пакети, производителността спадна под 50 TPS, поставяйки системата в непосредствена близост до производителността, която съществува в Етериум.

Дори ако EOS може да опровергае твърденията за уязвимост, те ще продължат да водят битка, за да накарат крипто общността да забрави за твърдението, че протоколът EOS е "с недостатъци и силно централизиран".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Илон Мъск подкрепя приемането на Dogecoin от AMC

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск подкрепи плана на AMC да приеме меме криптовалутата Dogecoin (DOGE).Изпълнителният директор Адам Арон проведе анкета, за да разбере дали Twitter иска веригат...
СЕП. 22, 2021 08:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн се покачва след листинг на Coinbase

Adventure Gold (AGLD), който е родният крипто актив на Loot Project, който сега е листнат в Coinbase Pro.Проектът пусна незаменими токени “Loot Bag” (NFT), които по същество представляват текстови фай...
СЕП. 21, 2021 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Dogecoin милионерът' загуби половин милион долара

Някои статистики за загуби от DogecoinКонтесото написа в Twitter, че тъй като мнозина го упрекват, че е показал портфолиото си само когато DOGE е нагоре, той е готов да демонстрира и загубите си от кр...
СЕП. 21, 2021 18:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е ценна книга, според известният трейдър Питър Бранд

Като се има предвид това, регулаторната несигурност, свързана с криптовалутата, създадена от Ripple, няма да попречи на търговеца ветеран да я притежава "при правилните обстоятелства".Бранд, дългогоди...
СЕП. 21, 2021 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света