НАЧАЛО Биткойн Алткойни

EOS изгориха токени за $167 милиона

МАЙ. 9, 2019 16:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 EOS изгориха токени за $167 милиона

EOS реши да премахне завинаги над 34 милиона EOS токена на стойност $167 милиона от циркулиращото предлагане. Това огромно изгаряне е опит да се намали инфлацията на блокчейн от 5% на 1%.


Между 15 и 21 производители на блокове на EOS гласуваха на 31-ви юли 2018 година, за да изгорят 34 милиона бездействащи EOS токена от спестовната сметка на блокчейна.

Спестовна сметка е създадена през януари 2018 година, когато стартира EOS. Но сметката е неактивна в продължение на осем месеца, трупайки средства, които не се разпространяват. Почти 3.6 милиона EOS ($17 милиона) се издават и депозират в сметката eosio.savings на месечна база. А сумата нараства само поради инфлацията.

EOS блокчейна има 5% годишна инфлация. 4% от тази инфлация е депозирана в сметката на eosio.savings, докато 1% се пада на производителите на блокове.

Поради това бе издадена инициатива за премахване на инфлацията от 4% и запазване на инфлацията от 1% за производителите на блокове. Тя получи голяма подкрепа от общността. Процесът на гласуване ще приключи в края на май.

„Това голямо количество натрупани токени вече е прекалено голямо и ако продължаваме да му позволяваме да расте, то в крайна сметка ще се превърне във вектор за атака за мрежата“, според предложението.

На 7 май инициативата бе осъществена и 34,171,037 EOS бяха перманентно изгорени от циркулиращото предлагане. Това премахване обаче не пречи на предстоящите вноски за спестовната сметка, а инфлационните плащания ще продължат да се извършват до преминаване на гласуването за намаляване на инфлацията.


Чрез намаляване на общото циркулиращо предлагане, притежателите на EOS токен имат предимство. Това е така, защото всеки токен ще представлява по-висока стойност, тъй като ще има по-малко от тях.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Може да предстои значително събитие за Етериум

Инвестиционната компания Kelly подаде заявление за откриване на Етериум ETF, подкрепен с фючърси, който ще се използва за проследяване на представянето на основните активи и предоставяне на експозиция...
НОЕ. 30, 2021 18:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Shiba Inu (SHIB) скача с близо 35% след дългоочакван листинг на Kraken

SHIB ще присъства и на KrakenТова гласи съобщение на борсата, уведомяващо потребителите, че токенът ще бъде наличен за търговия от вторник."Развълнувани сме да обявим, че Kraken вече поддържа Shiba In...
НОЕ. 30, 2021 15:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор предвижда голям пробив на Axie Infinity (AXS)

В ново видео анализаторът, известен като 'Guy', казва на своите 1.69 милиона абонати в YouTube, че play-to-earn (P2E) играта, която също хоства пазар на незаменими токени (NFT), в момента доминира в P...
НОЕ. 30, 2021 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

“Продуктите за инвестиране в цифрови активи отбелязаха приток от $306 милиона миналата седмица, което предполага продължаващ апетит към цифровите активи.”Както обикновено, BTC поведе всички цифрови ак...
НОЕ. 30, 2021 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света