НАЧАЛО Финтех

Empower Retirement купува Personal Capital в сделка за 1 милиард долара

ЮЛИ. 10, 2020 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Empower Retirement купува Personal Capital в сделка за 1 милиард долара

Personal Capital, финтех компания, която привлече повече от 265 милиона долара частно финансиране, обяви, че се продава на Empower Retirement, компания, която предоставя пенсионни услуги на други компании.

Сделката е на стойност 825 милиона долара, като още 175 милиона щатски долара са описани като стимули за “планиран растеж”, според съобщение.


Сделката вероятно е победа за Personal Capital. Според Forbes, фирмата е струвала 660 милиона долара около времето на своя кръг финансиране от серия F, проведен февруари 2019 г.


Компанията е оценена на около 500 милиона долара през декември 2016 г., което означава, че инвеститорите, които влагат капитал в този момент, или преди, вероятно са видяли добра възвръщаемост.


Personal Capital е потребителска услуга, която помага на хората да планират пенсиониране и да инвестират капитала си. Компанията предлага безплатни финансови инструменти и опция за управление на богатството с по-висока цена за сметки от поне 100,000 долара.


Компанията не обича да бъде наричана робот-съветник, вместо това твърди, че съществува в пространството между старомодните отношения за управление на богатството между хората и напълно автоматизирани опции.


Независимо от това, продажната цена на компанията би трябвало да помогне на конкуренцията да си съставят добра оценка.


Покупката на Personal Capital се вписва в темата, която Cryptodnes проследи, в която спестяванията и инвестиционните приложения забелязват увеличение на търсенето на техните продукти. Това е тенденция не само в САЩ, където е базирана компанията, но и в Европа и Азия.


През 2020 г. също видяхме огромни сделки - Plaid се продаде на Visa за над 5 милиарда долара, изходът на Галилео за над 1 милиард долара и продажбата на Credit Karma за над 7 милиарда долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Американски банки се интересуват от услуги за Биткойн попечителство

Миналия месец Службата на контрольрите на валутата (OCC) пусна писмо, в което заявява, че банките могат да държат криптовалута от името на своите клиенти, отбелязвайки, че те трябва "да задоволят нужд...
АВГ. 13, 2020 12:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям банков гигант от Южна Корея планира да пусне попечителски услуги за Биткойн

В блог публикация Джин Кан, служител по правните въпроси и регулаторно съответствие на Hashed, пише, че стратегическото партньорство ще се съсредоточи върху осигуряването и управлението на дигитални а...
АВГ. 11, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазарната капитализация на децентрализираните финанси 'експлодира'

Днес общата пазарна капитализация на DeFi пазара стигна невероятната сума от 11.57 милиарда долара.Chainlink (LINK) заема водеща позиция по отношение на пазарната капитализация, отчитайки ръст на цени...
АВГ. 11, 2020 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво различава дигиталната банка Point от другите?

Докато Point технически предоставя банкова сметка, компанията се фокусира върху награди, свързани с дебитна карта.“Започнах Point като решение за всичко разочароващо и сложно, което е свързано с креди...
АВГ. 11, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света