НАЧАЛО Други

Илон Мъск въвлечен в поредното дело за милиарди

03.03.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск въвлечен в поредното дело за милиарди

Преди дни съдия от Делауеър обяви за недействителен смайващия пакет от компенсации на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск в размер на $56 милиарда.

След анулирането на компенсационният пакет на Илон Мъск, юридическият екип, представляващ инвеститора в Tesla Inc. Ричард Торнета, сега иска възнаграждение под формата на акции на Tesla.

В последното съдебно дело, подадено в петък, се посочва искането на адвокатите за заплащане под формата на акции на стойност приблизително $6 милиарда от производителя на електромобили. Тези правни представители са от три фирми: Bernstein Litowitz Berger & Grossmann Friedman Oster & Tejtel, разположени в Ню Йорк, и Andrews & Springer в Уилмингтън.

Предишното им възражение срещу компенсационния пакет на Мъск, датиращо от 2018 г., когато Торнета съди Мъск, се позоваваше на опасения за неговата прекомерност.

В подаденото до канцеларския съд на щата Делауеър заявление компаниите обосновават предпочитанието си към акциите пред парите в брой, като подчертават пряката връзка между наградата и резултатите на Tesla, а също така изтъкват данъчните ползи за Tesla. Интересното е, че искането за акции произтича от печалбите на Tesla, резултат от компенсационния пакет на Мъск, който се очаква да донесе на компанията до 266 милиона акции.

Междувременно Мъск е изправен пред допълнителни правни предизвикателства, включително съдебно дело срещу OpenAI, съоснована от Сам Олтман, с твърдения за нарушаване на споразумението и отклонение от първоначалната й мисия за алтруистично разработване на изкуствен интелект.

Искането за акции на Tesla на стойност $6 милиона очаква одобрението на съдия Каталин Маккормик, която преди това изрази скептицизъм по отношение на компенсационния пакет на Мъск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доларът достигна 5-месечен връх – как се отрази това на другите валути

Индексът на щатския долар (DXY) наскоро достигна петмесечен връх, подкрепен от неочаквано добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, докато ключови валути като японската йена и британския паунд бяха подложени на натиск за понижение.

17.04.2024 9:00 2 мин. четене

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

17.04.2024 8:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

17.04.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.