НАЧАЛО Други

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

Тази промяна в класацията беше предизвикана от рязкото покачване на цената на акциите на Tesla, която достигна най-високото си ниво за тази година.

По време на търговията в четвъртък акциите на Tesla поскъпнаха с 3% и достигнаха върхова стойност от $233. Този положителен импулс отбеляза десетия пореден ден на печалба за компанията и сигнализира за най-високата цена на акциите при затваряне от 6 октомври 2022 г. насам.

За разлика от най-ниското си ниво в началото на януари, акциите на Tesla са се покачили със 109%, което ги прави третата най-силно представяща се компания в индекса S&P 500, който се е повишил с 12% тази година.

Въпреки че в сряда Мъск за кратко изпревари Арно той се върна под него до затварянето на пазара. Все пак обаче акциите на Tesla остават с 44% под пика си от $410 през ноември 2021 г., което е значително по-слабо от загубата от 6% на S&P 500 за същия период.

Докато Tesla допринесе значително за богатството на Мъск, Twitter е изправена пред по-малко оптимистични перспективи. Платформата преживява спад в приходите от реклама, като през април те са намалели с 59% в сравнение с предходната година.

Освен това оценката на Fidelity за Twitter от миналата седмица възлиза на около $15 милиарда, което е само около една трета от сумата, която Мъск плати за придобиването на компанията през миналата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.