НАЧАЛО Други

Илон Мъск купи близо 9.2% дял в Twitter

април 5, 2022 23:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск купи близо 9.2% дял в Twitter

Акциите на Twitter нараснаха в понеделник, след като Илон Мъск разкри, че е купил дял в компанията, дни след като критикува гиганта на социалните медии, че „не се придържа към принципите на свободата на словото“.

Главният изпълнителен директор на Tesla е взел 9.2% дял в Twitter на 14-ти март според документация на SEC.

Цената на акциите на Twitter се повиши от $39.31 на $49.06 (+25%) по време на предпазарната търговия след разпространението на новината.

Това се случва след като Мъск проведе дискусии в Twitter за алгоритмите на платформата и дали те трябва да са с отворен код. На 24-ти март той написа:

Притеснявам се от фактическото пристрастие в ;алгоритъма на Twitter’, което има голям ефект върху обществената дискусия.

След това той сподели анкета, питайки дали алгоритъмът на Twitter трябва да бъде с отворен код.

По това време бившият главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси отговори:

Изборът кой алгоритъм да се използва (или не) трябва да бъде отворен за всеки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Apple ще приеме ли Биткойн? – Ето какво гласят слуховете

Мъск също имаше опасения дали Twitter поддържа свободата на словото на своята платформа. На 26-ти март той попита дали е необходима нова платформа. Когато друг потребител на Twitter попита дали обмисля изграждането на нова платформа за социални медии, която ще се състои от алгоритъм с отворен код и ще насърчава свободата на словото, Мъск отговори, че сериозно го обмисля.

Мъск също така разкритикува изразходваните от Twitter инженерни ресурси за интегриране на NFT, вместо да коригира други проблеми на платформата.

Twitter изразходва инженерни ресурси за тази глупост, докато крипто измамниците [пускат спам ботове] във всяка тема!?“ написа той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене