НАЧАЛО Други

Илон Мъск: Бъфет трябваше да купи акции на Tesla, когато му беше времето

ноември 14, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск: Бъфет трябваше да купи акции на Tesla, когато му беше времето

Наскоро Илон Мъск изрази мнението си по темата, че Уорън Бъфет не е успял да инвестира в Tesla, когато тя е била само малка част от сегашната си стойност.

Постът на Мъск предполага, че Berkshire Hathaway на Бъфет е можела да купи акции на Tesla, когато компанията е струвала по-малко от $700 милиона, като се има предвид, че пазарната капитализация на производителя на електромобили е около $700 милиарда към момента на писане на статията.

Ако Бъфет беше инвестирал, да речем, $70 милиона за дял от 10%, позицията му днес би струвала около 1,000 пъти повече или $70 милиарда, ако не се допусне разводняване.

Жалко, че не е инвестирал в Tesla, когато тя беше 0.1% от днешната си стойност“, сподели Мъск в публикация в X през уикенда.

По-рано основателят на SpaceX заяви, че Berkshire е имала възможност да закупи дял в Tesla за по-малко от $200 милиона през 2008 г., когато автомобилният производител по-късно стана публично търгувана компания с оценка от $2 милиарда и достигна пикова стойност от над $1.2 трилиона през 2021 г.

Според информацията Бъфет обаче избрал да инвестира $232 милиона в китайския производител на електромобили BYD през 2008 г., който до 2021 г. достигна над $7 милиарда, а Berkshire получи над $1 милиард печалба.

Въпреки предпочитанията на Бъфет към стойността и предвидимостта, Мъск сподели, че той се възхищава от устойчивостта на Tesla срещу гигантите в индустрията.

Макар различните им възгледи, Мъск признава стойността на Бъфет и, предвид забележките му, би приветствал подкрепата на шефа на Berkshire.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.