НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Ел Салвадор официално е третата по големина мрежа от крипто ATM (или битомати) след САЩ и Канада, като страната представлява 70% от всички криптомати в Южна Америка.

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и конвертирането на BTC в щатски долари.


Сравнявайки това с данните на Statista от 16-ти август, става очевидно, че Ел Салвадор е инсталирал успешно 201 битомата само за един месец. Преди това страната се класира на 43-то място в списъка само с четири функционални криптомата.


Президентът Наиб Букеле преди това беше заявил, че приемането на Биткойн (BTC) първоначално ще бъде подкрепено от мрежа от 200 битомата и 50 клона. Правителството на Салвадор си партнира с техният собствен доставчик на услуги за съхранение на криптовалути Chivo, за да захранва BTC портфейлите и използването на битомати в страната.


Тези битомати се инсталират с рекордни темпове, като в момента по света има 27,664 активни машини - 2,790 от които са добавени през септември. Все по-разпространеното инсталиране на битомати в Ел Салвадор е в съответствие с неотдавнашната президентска заповед, която изисква всички предприятия да приемат плащания в Биткойн (BTC). Търговците обаче запазват възможността да конвертират BTC плащания в щатски долари, преди да изтеглят приходите си.


Докато други юрисдикции тепърва ще решават случая на използване на Биткойн като основен актив, средно 63.7 битомата продължават да се инсталират в световен мащаб всеки ден. Genesis остава водещ производител на криптомати с пазарен дял от 40.7%, докато General Bytes и BitAccess представляват съответно 22.7% и 12.7% от пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕНад 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната

Приемането на Биткойн в Ел Салвадор срещна известна съпротива от местните жители, което наскоро доведе до изгарянето на поддържана от Chivo машина за BTC. Протестиращите срещу приемането на Биткойн подчертаха притесненията относно несигурността, волатилността на цените и липсата на експозиция към крипто пазара.


Киоскът на Chivo е първият опит на правителството да създаде инфраструктура за конвертиране на BTC и щатски долари. В момента Ел Салвадор използва Биткойн и щатския долар като законно платежно средство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света