НАЧАЛО Други

Експерти твърдят че тази година ще има повече крипто престъпления

ЮНИ. 24, 2018 18:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Експерти твърдят че тази година ще има повече крипто престъпления

Криптo пространство е изпълнено с престъпления. Биткойн и други криптовалути се използват ежедневно за продажба на контрабандни стоки и забранени услуги.

 


Крипто борсите се хакват и ограбва от милиони с нарастващ темп, усилията за изпиране на пари се подпомагат от различни токени, а ICO измамите продължават да хвърлят съмнение върху целия сектор.

Няколко финансови експерти и експерти по блокчейн наскоро се изказаха на панела, наречен "Blockchain, The New Digital Age" на годишната конференция на киберсигурността в университета в Тел Авив. Експертите коментираха някои от препятствията, пред които се изправят блокчейн и криптовалутите по пътя им към масовата адаптация.

Престъпността като възпиращ фактор при разпространението на крипто беше централна тема на дискусията. Лотем Финкелстийн, разузнавателен анализатор за заплахи в израелската компания за киберсигурност Check Point Software Technologies, смята, че престъпленията, свързани с крипто, включително хакове и финансови измами, ще надминат всички останали киберпрестъпления през 2018 г.

Хайм Пинто, главен технически директор на Bank Hapoalim, най-голямата банка в Израел, заяви, че блокчейн е все още в "хайп цикъл" и все още не е използвал реалния свят. Той също така коментира, че анонимната природа на транзакциите с криптовалути е привлекателна характеристика за престъпниците и подпомага злонамерените им действия.


Друго потенциално престъпление в сектора на крипто е манипулирането на цените. Преподавателят по икономика в университета в Тел Авив, Нийл Гандал представи документ, който твърди, че първият бум на Биткойн през 2013 г. е причинен от един търговец, който използва роботи за търговия.Той също така цитира проучване, което приписва възхода до $ 20,000 от декември 2017 г. на манипулация. Професор Гандал казва, че са необходими регулаторни действия, за да се избегнат манипулаторите и да се възстанови доверието в пазара.

Панелната дискусия обаче не беше негативна. "Съществуват реални проекти", каза Джон Велизариос, главен директор в Accenture.

Виждаме блокчейн приложения за капиталови пазари, борси, системи за клиринг и сетълмент, и платежни системи. Технологията се развива и приложенията стават все по-значими.

Експертите виждат основната технология като полезна и интригуваща за бизнеса, но твърдят, че репутацията на индустрията трябва да се подобри, за да привлече потока от институционални фондове в пазара на криптовалути.

Панелът обикновено се съгласи, че тъй като пазарът се развива и регулациите елиминират много от престъпленията, които се въртят около крипто, обществото ще се чувства по-комфортно с използването на цифровите активи за ежедневни транзакции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

DeFi пазарите демонстрират безпрецедентен растеж през 2021 година

Пазарите на DeFi показват ръст от 143% до момента през 2021 г. Това се равнява на $37,69 милиарда, съчетавайки протоколи за кредитиране, децентрализирани борси, деривати, плащания и протоколи за актив...
ФЕВ. 28, 2021 15:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан: Криптовалутите ще променят начина на работа на повечето бизнеси

В ново интервю Кюбан каза на Джейсън Калаканис от Angel Podcast, че блокчейн технологията и децентрализираното финансиране (DeFi) са на ръба да революционизират много индустрии.Титанът на предприемачи...
ФЕВ. 28, 2021 12:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света