НАЧАЛО Алткойни

Експерти очакват Етериум да скочи до $5,700 тази година

май 7, 2022 9:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Експерти очакват Етериум да скочи до $5,700 тази година

Етериум е на път да надхвърли $6,800 и да отбележи нов рекорд за всички времена тази година, въпреки че се търгува на почти три пъти под тази стойност.

Всъщност експертите по криптовалути са проучили Етериум преди предстоящото му сливане, анализирайки неговия ценови потенциал и бъдещето на дигиталния актив изглежда светло, според проучване на 36 финтех експерти, публикувано на 4-ти май, проведено от Finder.

Консенсусът на панела от специалисти по финтех и криптовалути на Finder прогнозира, че Етериум ще достигне връх от средно $6,872 през 2022 г., приблизително $2,000 повече от предишния си рекорд от $4,900, преди да падне до $5,783 до края на годината.

Джоузеф Рачински, технолог и футурист от Thomson Reuters, имаше една от най-положителните прогнози за стойността на Етериум в края на годината, предвиждайки, че активът ще достигне $8,000 до края на годината, като “сливането” ще има значителна роля в увеличението.

“Сливането, надграждане на Етериум, трябва да се случи това лято. Това може да има експлозивен ефект върху токена. Хората чакаха това от години. Той трябва да бъде много по-сигурен, 99% по-енергийно ефективен и дефлационен. Ако това не е трифекта на потенциала, като водещ блокчейн, не знам какво е.”

Рачински не е сам в оценката си, като 35% от респондентите заявяват, че дефлационният механизъм на ETH ще има най-благоприятно влияние върху пазара след сливането.

Прочети Още: Биткойн все още е в суперцикъл – Дан Хелд

Обратно, 29% смятат, че ниското потребление на енергия от ETH ще има най-голямо влияние върху ценообразуването, докато 16% смятат, че по-големите транзакции на ETH в секунда ще имат най-голям ефект.

Ашер Тан, главен изпълнителен директор на CoinJar, също е уверен в бъдещето на ETH, като прогнозира, че токенът ще достигне връх от $8,500 тази година, преди да експлодира до $35,000 до 2030 г.

Участниците в панела са съгласни, че ако на пазара между сливането и надстройката в Шанхай не влезе новосъздаден Етер, ETH ще се сблъска със шок в предлагането, като 31% вярват, че това е така.

Сливането е едно от най-големите и важни събития в историята на криптовалутата – и такова с капацитета да достави всемогъщ шок на предлагането на системата”, каза Тан.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини