НАЧАЛО Други

Експериментът с блокчейн облигацията на Световната Банка събра $81 милиона

август 25, 2018 9:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Експериментът с блокчейн облигацията на Световната Банка събра $81 милиона

Световната Банка надхвърли целта си от $73 милиона за предстоящата им блокчейн облигация с $8 милиона.

Австралийската банка, Commonwealth (CommBank) възнамерява да уреди облигацията, наречена bond-i (за новия дългов инструмент, експлоатиран чрез блокчейн), във вторник, отбелязвайки, че Световната Банка за пръв път прави блокчейн облигация. Докато банката първоначално съобщава, че ще плати $73 милиона, в петък съобщи, че са събрали около $81 милиона.

Инвеститорите в облигациите включват CommBank, QBE Insurance, First State Super, NSW Treasury Corporation, SAFA, Treasury Corporation на Victoria и Northern Trust.

CommBank използва частен Етериум блокчейн за bond-i, съобщиха от прессъобщението на банката по-рано този месец. Microsoft прегледа архитектурата и сигурността на платформата.

Касиерът на Световната банка Арума Отех заяви в изявление в петък, че организацията приветства „огромния интерес, който тази сделка е създала от различни заинтересовани страни“.

Тя добави:

Радвам се, че тази транзакция с пионерски облигации, използваща DLT технологията, bond-i, беше изключително добре приета от инвеститорите. Ние сме особено впечатлени от динамичния интерес от страна на официални институции, мениджъри на фондове, правителствени институции и банки. Без съмнение успешно преминаваме от концепция към реалност, защото тези висококачествени инвеститори разбраха ползата от използването на технологиите за иновации на капиталовите пазари.

Организацията ще продължи да разглежда как капиталовите пазари могат да станат по-сигурни, каза тя.

Купоните по облигацията могат да бъдат платени на февруари и август през 2019 и 2020 г., отбеляза изданието. Той предлага 2,2-процентна доходност за две години, с доходност от 2,251% за полугодие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене