НАЧАЛО Други

Експериментът с блокчейн облигацията на Световната Банка събра $81 милиона

АВГ. 25, 2018 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Експериментът с блокчейн облигацията на Световната Банка събра $81 милиона

Световната Банка надхвърли целта си от $73 милиона за предстоящата им блокчейн облигация с $8 милиона.


Австралийската банка, Commonwealth (CommBank) възнамерява да уреди облигацията, наречена bond-i (за новия дългов инструмент, експлоатиран чрез блокчейн), във вторник, отбелязвайки, че Световната Банка за пръв път прави блокчейн облигация. Докато банката първоначално съобщава, че ще плати $73 милиона, в петък съобщи, че са събрали около $81 милиона.

Инвеститорите в облигациите включват CommBank, QBE Insurance, First State Super, NSW Treasury Corporation, SAFA, Treasury Corporation на Victoria и Northern Trust.

CommBank използва частен Етериум блокчейн за bond-i, съобщиха от прессъобщението на банката по-рано този месец. Microsoft прегледа архитектурата и сигурността на платформата.

Касиерът на Световната банка Арума Отех заяви в изявление в петък, че организацията приветства "огромния интерес, който тази сделка е създала от различни заинтересовани страни".

Тя добави:
Радвам се, че тази транзакция с пионерски облигации, използваща DLT технологията, bond-i, беше изключително добре приета от инвеститорите. Ние сме особено впечатлени от динамичния интерес от страна на официални институции, мениджъри на фондове, правителствени институции и банки. Без съмнение успешно преминаваме от концепция към реалност, защото тези висококачествени инвеститори разбраха ползата от използването на технологиите за иновации на капиталовите пазари.

Организацията ще продължи да разглежда как капиталовите пазари могат да станат по-сигурни, каза тя.

Купоните по облигацията могат да бъдат платени на февруари и август през 2019 и 2020 г., отбеляза изданието. Той предлага 2,2-процентна доходност за две години, с доходност от 2,251% за полугодие.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света