НАЧАЛО Други

Екологично решение за добив на криптовалути

ЮНИ. 5, 2018 21:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Екологично решение за добив на криптовалути

ССЕ ще сложи копачки в швейцарските Алпи, за да намали разходите за ток и да сведе до минимум въглеродния отпечатък.


Според изчисленията на Digicoomist Bitcoin Energy Consumption Index (BECI), очакваното потребление на енергия от Биткойн нараства стабилно през последните години.

В момента то възлиза на 69 TWh, което е повече от това, което Чехия консумира и половината от годишното потребление на електроенергия в Холандия. Като се има предвид, че в това число не фигурират алткойни, действителното потребление е много по-голямо.

Крипто-общността бива критикувана за потреблението и се бори да намали разходите на електричество. Хилядите неизползвани сгради в швейцарските Алпи могат да се окажат решение на енергийните проблеми на индустрията.

Точката на кипене на водата е много по-ниска на високи височини, което позволява драстично намаляване на разходите за електроенергия, което прави и копаенето по-доходоносно. Всички печелят!


Swiss Alps Energy (SAE) са разработили модулни минни структури, съобразени с околната среда, предназначени за дългосрочна употреба.


Те могат да бъдат разположени в празни сгради, разположени на голяма надморска височина в швейцарските Алпи. Ниските температури позволяват естествено охлаждане на минното оборудване. Инженерната система ORC (Organic Rankine Cycle) на SAE позволява рециклиране на топлината, генерирана по време на копаенето, за производство на енергия.

Машинните структури на SAE могат да бъдат закупени или отдадени под наем с инвестиционна възвръщаемост над 360% за три години експлоатация. Освен минно оборудване, компанията предлага на своите клиенти услугата SAM Smart Mining. Това е специализирано решение, базирано на AI, използвано за идентифициране на най-печелившите монети, чрез проследяване на резултатите от добива на потребители, свързани със системата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света