НАЧАЛО Други

Един от първите служители на Coinbase напуска крипто борсата

октомври 6, 2018 9:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Един от първите служители на Coinbase напуска крипто борсата

Крипто борсата Coinbase заяви, че техният пети служител и ръководител на институционалната платформа, Адам Уайт, напуска компанията.

Фирмата заяви вчера, че Джонатан Келнер, бившият изпълнителен директор на Insinet, ще поеме по-голямата част от работата на Уайт. Понастоящем Келнер беше назначен за директор на институционалната дейност на Coinbase.

Говорител на компанията отбеляза, че Coinbase с тъга гледат как Уайт напуска, но изрази увереност в:

Способността на тази група да продължи да изпълнява визията, която е определила за най-довереното място за институционалните инвеститори да търгуват с криптовалути.

Преди да дойде отново в Coinbase през 2013 г., Уайт служи в американските военновъздушни сили и работи за Bain & Co.

Според Bloomberg, изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг отбеляза в имейл как „Адам ни помогна да изградим бизнеса си в най-голямото място за крипто търговия – САЩ и беше неразделна част от нарастването на глобалното присъствие на Coinbase и пренасяйки културата на компанията в множество офиси“


Разширяването на Coinbase продължава

Ходът със служителя на Coinbase, идва във важно време за компанията. Скорошната активност изглежда означава, че базирания в Калифорния стартъп се стреми да осигури клиенти в институционалния свят.

Само преди два дни компанията обяви, че Крис Додс, член на борда на директорите на Charles Schwab, ще се присъедини към Coinbase.

Армстронг пише в блога на Coinbase как придобиването на Додс ще бъде „добър кадър за лидерския екип на Coinbase, когато се фокусираме върху мащаба на нашия бизнес“.

Бе съобщено през септември, че Coinbase са се съгласили да се обединят с Circle и Digital Currency Group, за да стартират блокчейн асоциация, лобистка група от Вашингтон.

Идеята е да се насърчат компаниите да работят с политици по различни въпроси, включително дефиниции на данъчното облагане и правилата за борба с изпирането на пари (AML) и познаването на клиентите си (KYC).

Оценката ще удари 8 милиарда долара?

Един хедж фонд от Великобритания, наречен Tiger Global, съобщава, че инвестира $500 милиона в Coinbase, като потенциално увеличава стойността на компанията до около $8 милиарда.

Цифрата от $8 милиарда се смята за една и съща оценка, която дружеството е приложило при закупуването на Earn.com по-рано през годината. Само миналото лято, Coinbase приближаваше стойността от $1,5 милиарда. Обаче тази оценка дойде преди рязкото повишаване на интереса на потребителите към криптовалути, които продължиха до края на годината.

Бизнесът за Coinbase е намалял до известна степен поради нестабилните пазарни условия през 2018 г.

Армстронг и други лидери на компании остават решителни относно бизнес стратегията, която е свързана с отварянето на глобалната финансова система, а не непременно съсредоточена върху обема на краткосрочната търговия.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене