НАЧАЛО Други

Един от първите служители на Coinbase напуска крипто борсата

ОКТ. 6, 2018 09:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Един от първите служители на Coinbase напуска крипто борсата

Крипто борсата Coinbase заяви, че техният пети служител и ръководител на институционалната платформа, Адам Уайт, напуска компанията.

Фирмата заяви вчера, че Джонатан Келнер, бившият изпълнителен директор на Insinet, ще поеме по-голямата част от работата на Уайт. Понастоящем Келнер беше назначен за директор на институционалната дейност на Coinbase.


Говорител на компанията отбеляза, че Coinbase с тъга гледат как Уайт напуска, но изрази увереност в:

Способността на тази група да продължи да изпълнява визията, която е определила за най-довереното място за институционалните инвеститори да търгуват с криптовалути.

Преди да дойде отново в Coinbase през 2013 г., Уайт служи в американските военновъздушни сили и работи за Bain & Co.

Според Bloomberg, изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг отбеляза в имейл как "Адам ни помогна да изградим бизнеса си в най-голямото място за крипто търговия - САЩ и беше неразделна част от нарастването на глобалното присъствие на Coinbase и пренасяйки културата на компанията в множество офиси"Разширяването на Coinbase продължава


Ходът със служителя на Coinbase, идва във важно време за компанията. Скорошната активност изглежда означава, че базирания в Калифорния стартъп се стреми да осигури клиенти в институционалния свят.

Само преди два дни компанията обяви, че Крис Додс, член на борда на директорите на Charles Schwab, ще се присъедини към Coinbase.

Армстронг пише в блога на Coinbase как придобиването на Додс ще бъде "добър кадър за лидерския екип на Coinbase, когато се фокусираме върху мащаба на нашия бизнес".

Бе съобщено през септември, че Coinbase са се съгласили да се обединят с Circle и Digital Currency Group, за да стартират блокчейн асоциация, лобистка група от Вашингтон.

Идеята е да се насърчат компаниите да работят с политици по различни въпроси, включително дефиниции на данъчното облагане и правилата за борба с изпирането на пари (AML) и познаването на клиентите си (KYC).


Оценката ще удари 8 милиарда долара?


Един хедж фонд от Великобритания, наречен Tiger Global, съобщава, че инвестира $500 милиона в Coinbase, като потенциално увеличава стойността на компанията до около $8 милиарда.

Цифрата от $8 милиарда се смята за една и съща оценка, която дружеството е приложило при закупуването на Earn.com по-рано през годината. Само миналото лято, Coinbase приближаваше стойността от $1,5 милиарда. Обаче тази оценка дойде преди рязкото повишаване на интереса на потребителите към криптовалути, които продължиха до края на годината.

Бизнесът за Coinbase е намалял до известна степен поради нестабилните пазарни условия през 2018 г.

Армстронг и други лидери на компании остават решителни относно бизнес стратегията, която е свързана с отварянето на глобалната финансова система, а не непременно съсредоточена върху обема на краткосрочната търговия.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света