НАЧАЛО Други

eBay придобиват пазар за NFT

юни 24, 2022 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
eBay придобиват пазар за NFT

Базираната в Калифорния американска фирма за електронна търговия eBay оповести сделка за придобиване, която потвърждава придобиването на базирания в Обединеното кралство NFT пазар KnownOrigin.

Сделката има за цел да представи концепцията за NFT на по-широка аудитория, тъй като използва репутацията на eBay.

eBay се приближава към света на криптовалутите с придобиването на KnownOrigin

В съобщение за пресата се разкрива, че eBay и KnownOrigin са подписали и приключили сделката за придобиване на 21 юни 2022 г. Други подробности, включително покупната цена и графика на обсъждането, не бяха съобщени.

С придобиването на KnownOrigin eBay се доближава до света на виртуалните активи, затвърждавайки имиджа си на дигиталната сцена в такъв период, когато интересът към криптовалутите нараства експоненциално.

Джейми Яноне, главен изпълнителен директор на eBay, отбеляза, че с тази сделка eBay се стреми да остане „водещ сайт“ за закупуване на колекционерски предмети. „KnownOrigin е изградила впечатляваща, страстна и лоялна група от художници и колекционери, което ги прави идеално допълнение към нашата общност от продавачи и купувачи. Очакваме с нетърпение да посрещнем тези новатори, когато се присъединят към общността на eBay“, каза Яноне.

eBay периодично проявява интерес към света на криптовалутите. През май 2021 г. компанията за електронна търговия започна да дава на своите потребители възможност да продават NFT на колекционерски предмети като изображения или видеоклипове. В началото на тази година главният изпълнителен директор Джени Яноне разкри плановете на компанията да интегрира криптоплащания в платформата си в бъдеще.

KnownOrigin е един от първите в света пазари на NFT

eBay очевидно се стреми да се възползва от манията покрай криптовалутите и с придобиването на един от най-старите пазари за NFT се приближава още повече до тази цел. Съоснователят на KnownOrigin, Дейвид Мур, отбеляза, че партньорството с реномирана компания като eBay идва в подходящ момент, като се има предвид нарастващият интерес към NFT.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ronin на Axie Infinity ще бъде рестартиран следващата седмица

KnownOrigin беше официално стартирана през 2018 г. от Дейвид Мур, Анди Грей и Джеймс Морган. Целта беше „да се обединят технологичната и арт общност и да се покаже потенциалът на блокчейн в света на изкуството“. Четири години по-късно изглежда, че тази цел е близо до постигане.

Пазарът е изграден върху Етериум и в началото на тази година проведе своя кръг на финансиране от серия А, като набра $4.85 милиона. Във финансирането участваха криптоинвестиционните дружества Sanctor Capital и Genesis Block Ventures.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене