НАЧАЛО Биткойн

Фонд на Джордж Сорос инвестира в Биткойн

октомври 7, 2021 22:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фонд на Джордж Сорос инвестира в Биткойн

Семейният офис на Джордж Сорос инвестира в криптовалути, казвайки, че класът на активите официално е станал ‘мейнстрийм’.

Soros Fund Management, семеен офис, създаден през 1970 г. от милиардера инвеститор Джордж Сорос, притежава някои криптовалути, разкри главният изпълнителен директор на фонда и CIO Даун Фицпатрик в интервю за Bloomberg.

Тя също така подчерта, че Фондът на Сорос гледа криптовалутите отвъд способността им да са хедж срещу инфлацията.

Фицпатрик каза, че те „притежават някои монети – не много“. Тя също така добави, че „самите монети са по-малко интересни от случаите на използване на DeFi и подобни неща“.

Фондът Сорос каза, че криптовалутите са ‘мейнстрийм

Децентрализираното финансиране е събирателен термин за финансови продукти, публикувани на публични блокчейни и използващи силата на интелигентните договори. Достъпно за всеки по света без нужда от посредници, DeFi предлага много от същите услуги като традиционните финанси, като заеми и заеми.

„Не съм сигурна, че на Биткойн се гледа само като на хедж на инфлацията“ – добави Фицпатрик.

За да подкрепи изявлението, тя посочи цялостния пазар на криптовалути, който сега има пазарна капитализация от около $2.2 трилиона, според данни от CoinMarketCap.

„Има 200 милиона потребители по целия свят, така че мисля, че това стана масово“

Докато самият Сорос каза в миналото, че Биткойн и други цифрови валути не могат да функционират като валута поради тяхната волатилност, през април 2018 г. фондът получи зелена светлина за стартиране на търговия с крипто.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от Биткойн тази седмица?


Фондът е инвестирал и в няколко компании за инфраструктура в сферата на криптовалутите, включително Lukka и NYDIG. През 2018 г. другият фонд на Сорос, Quantum Fund, също инвестира в Overstock, който има добро отношение към Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене